Recept

Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås

Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!

Gör såhär

  1. Rensa och skiva svampen grovt. Koka upp ättikssprit, vatten och salt. Lägg i svampen och låt koka på svag värme ca 15 min. Häll av lagen. Blanda svampen med socker och senapsfrön. Låt dra i kyl minst 8 tim.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ner svampen. Låt stå i kyl minst 1 dygn.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

150 gram Shiitakesvamp
2 msk ättiksprit 12%
2 dl vatten
1 msk salt
½ dl strösocker
1 msk senapsfrön

Ört- och citronsås:
2 dl crème fraîche
1 citron, rivet skal
2 msk hackad färsk gräslök
2 msk hackad färsk dill
1 krm svartpeppar
1 krm salt

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch95 kr
tillfälligt slut

2020 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2019 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien289 kr