Recept

Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås

Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!

Gör såhär

  1. Rensa och skiva svampen grovt. Koka upp ättikssprit, vatten och salt. Lägg i svampen och låt koka på svag värme ca 15 min. Häll av lagen. Blanda svampen med socker och senapsfrön. Låt dra i kyl minst 8 tim.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ner svampen. Låt stå i kyl minst 1 dygn.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

150 gram Shiitakesvamp
2 msk ättiksprit 12%
2 dl vatten
1 msk salt
½ dl strösocker
1 msk senapsfrön

Ört- och citronsås:
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1 citron, rivet skal
2 msk hackad färsk gräslök
2 msk hackad färsk dill
1 krm svartpeppar
1 krm salt