15 augusti 2023

Tryffelsvinet 20 år – Anna Rönngren

Anna Rönngren kommer från Värmländska Grums, bor i Spånga och har ett hus på en potatisåker i finska Österbotten. På Tryffelsvinet är hon vår vinklubbs- och contentansvariga orddribblare som mår som bäst när hon får dricka gott, äta chips och lyssna på Simon & Garfunkel. Här lär du känna Anna bättre!

Lär känna personalen – Anna Rönngren

Vad är din titel på Tryffelsvinet?
”Jag har den kanske något oklara titeln ”content- & wine club manager”, men det innebär helt enkelt att jag ansvarar för vinklubben och allt innehåll som produceras på hemsida, nyhetsbrev och sociala medier bland annat. Världens absolut bästa jobb!”

Hur länge har du jobbat på Tryffelsvinet?
Sedan starten för ”nya Tryffelsvinet”, det vill säga mars 2020.

Vad har du gjort innan?
”Allt möjligt! Jag har bland annat jobbat som chefssommelier på Restaurant Frantzén och med vinundervisning på Restauranghögskolan i Grythyttan och på Restaurangakademien. Jag har också pluggat WSET Diploma, journalistik på Poppius och praktiserat på vingårdar i Sydafrika. Under många år jobbade jag med vinlagring på Magnusson Fine Wine.”

Finns det någon rolig kuriosa som många inte känner till om dig?
”Jag har sett The Hellacopters över 40 gånger, har intervjuat Håkan Hellström i Säffle innan han slog igenom stort och en flisa i min framtand saknas efter att den slogs loss på Hultsfred för säkert 20 år sedan. Det var de vilda dagarna. Numera håller jag mest på med korsstygn. Mitt partytrick är att jag kan alla landskapsdjur.”

Vad definierar ett riktigt Tryffelsvin för dig?
”Någon som älskar det goda i livet och angriper det med passion och lust.”

Vilket är ditt roligaste minne med Tryffelsvinet?
”Jag har den stora förmånen att skapa roliga minnen varje dag med mina grymma kollegor, fantastiska producenter och engagerade vinklubbsmedlemmar, men om jag måste välja något så måste jag säga den allra första tiden efter att vi tog över Tryffelsvinet när allt var nytt och vi fick skapa allt från grunden. Det var en otrolig erfarenhet.”

Vilket vin drack du senaste från Tryffelsvinet?
”Jag hittade nyligen en flaska Secateurs Red från Adi Badenhorst med några år på nacken i min vinkyl som jag totalt glömt bort. Den var magisk!”

Anna tipsar

”Vinet jag drack senast”

Tryffelsvinet tipsar

Lär känna personalen

Tryffelsvinet 20 år – Nikita Mooij

Nikita Mooij är en av två värmlänningar på kontoret, har rötter i Holland och brinner för Sydafrika. Till vardags är hon en av Tryffelsvinets skickliga produktchefer men är också en jäkel på excel, blindprovning och sport. När Nikita inleder en mening med ”Har jag berättat om den gången när jag…” så vet man att det alltid kommer en riktig toppenhistoria. Här lär du känna Nikita lite bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Lina Holm

Lina Holm är Tryffelsvinets stora champagneälskare och bubbelfanatiker som också är riktigt vass på träning, fotografering och odling. På Tryffelsvinet är hon vår ovärderliga event- & produktkordinator, och trots att hon är den senaste att ansluta till teamet kan vi inte tänka oss kontoret utan vår liv-Lina. Här lär du känna Lina lite bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Emil Wetterlind Hofgård

Emil Wetterlind Hofgård är Tryffelsvinets fantastiske produktkoordinator som ser till att våra viner hamnar där de ska – en långt mer komplicerad uppgift än man kan tro. På fritiden hittar man Emil i replokalen eller på gymmet, men han är också vår egen grillmästare och den på Tryffelsvinet som har flest husdjur och som bor längst ut på landet. Här lär du känna Emil bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Margaux Barjou

Margaux Barjou är en av våra rutinerade produktchefer – född och uppvuxen i franska Bordeaux. Margaux hittar man ofta på en surfbräda på stränder runt om i världen och förutom sport och vin är hon också hela Tryffelsvinets franskalärare som alltid bidrar till stämningen på kontoret. Här lär du känna Margaux bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – hur allt startade

Vi fångade Tryffelsvinets grundare Stefan Schlyter mellan en av sina golfrundor i Portugal där han numera bor för att fråga om hur allting startade för 20 år sedan. Varför just namnet ”Tryffelsvinet”, vilka minnen sticker ut mest, vilka producenter har varit med från början och vilka viner från Tryffelsvinet har han alltid hemma i Vinkylen? Du hittar svaren här!

Läs mer