15 augusti 2023

Tryffelsvinet 20 år – Lina Holm

Lina Holm är Tryffelsvinets stora champagneälskare och bubbelfanatiker som också är riktigt vass på träning, fotografering och odling. På Tryffelsvinet är hon vår ovärderliga event- & produktkordinator, och trots att hon är den senaste att ansluta till teamet kan vi inte tänka oss kontoret utan vår liv-Lina. Här lär du känna Lina lite bättre!

Lär känna personalen – Lina Holm

Vad är din titel på Tryffelsvinet?
”Jag är event- & produktkoordinator. Detta innebär det att jag ser till alla våra event flyter på och roddar med allt från viner till protokoll inför våra event. Produktkoordinatordelen går mycket ut på att jobba mot Systembolaget och internt se att till årgångar uppdateras på viner, offertprover lämnas in och att etiketter finns att tillgå på våra viner. Jag jobbar även mycket med vinklubben och hjälper till att fota tävlingar och våra producenter när de är på besök. Dessutom jobbar jag med vår restaurangförsäljning där jag hjälper till att hitta nya kunder och se till att vår prislista till restauranger alltid är uppdaterad – snabbt förklarat är jag länken mellan våra produktchefer och våra restaurangsäljare i vissa frågor”

Hur länge har du jobbat på Tryffelsvinet?
”Sedan januari 2023.”

Vad har du gjort innan?
”Jag har jobbat som event- & office manager i 9,5 år och samtidigt jobbat lite extra som vinansvarig på restaurang. Innan det jobbade jag som massage- & spaterapeut både i Sverige och utomlands. Jag har även hunnit klämma in några år som kallskänka, servitris samt barista.”

Finns det någon rolig kuriosa som många inte känner till om dig?  
”Jag har jobbat med att paketerat surströmming i två somrar, det är lika glamoröst som det låter. Jag kommer från en liten by som heter Tynderö där jag nu bygger min egen sommarstuga med hjälp av släkten.”

Vad definierar ett riktigt Tryffelsvin för dig?
”Någon som verkligen uppskattar mat och dryck.”

Vilket är ditt roligaste minne med Tryffelsvinet?
”Mitt roligaste minne är nog från senaste 5-kampen på Gröna Lund då vi alla skulle försöka skjuta slangbella med varierade resultat.”

Vilket vin drack du senaste från Tryffelsvinet?
”Thienot Blanc de Blancs.”

Lina tipsar

”Vinet jag drack senast”

NV Brut Blanc de Blancs, Champagne Thiénot

Champagne629 kr

Tryffelsvinet tipsar

Lär känna personalen

Tryffelsvinet 20 år – Anna Rönngren

Anna Rönngren kommer från Värmländska Grums, bor i Spånga och har ett hus på en potatisåker i finska Österbotten. På Tryffelsvinet är hon vår vinklubbs- och contentansvariga orddribblare som mår som bäst när hon får dricka gott, äta chips och lyssna på Simon & Garfunkel. Här lär du känna Anna bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Nikita Mooij

Nikita Mooij är en av två värmlänningar på kontoret, har rötter i Holland och brinner för Sydafrika. Till vardags är hon en av Tryffelsvinets skickliga produktchefer men är också en jäkel på excel, blindprovning och sport. När Nikita inleder en mening med ”Har jag berättat om den gången när jag…” så vet man att det alltid kommer en riktig toppenhistoria. Här lär du känna Nikita lite bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Emil Wetterlind Hofgård

Emil Wetterlind Hofgård är Tryffelsvinets fantastiske produktkoordinator som ser till att våra viner hamnar där de ska – en långt mer komplicerad uppgift än man kan tro. På fritiden hittar man Emil i replokalen eller på gymmet, men han är också vår egen grillmästare och den på Tryffelsvinet som har flest husdjur och som bor längst ut på landet. Här lär du känna Emil bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Margaux Barjou

Margaux Barjou är en av våra rutinerade produktchefer – född och uppvuxen i franska Bordeaux. Margaux hittar man ofta på en surfbräda på stränder runt om i världen och förutom sport och vin är hon också hela Tryffelsvinets franskalärare som alltid bidrar till stämningen på kontoret. Här lär du känna Margaux bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – hur allt startade

Vi fångade Tryffelsvinets grundare Stefan Schlyter mellan en av sina golfrundor i Portugal där han numera bor för att fråga om hur allting startade för 20 år sedan. Varför just namnet ”Tryffelsvinet”, vilka minnen sticker ut mest, vilka producenter har varit med från början och vilka viner från Tryffelsvinet har han alltid hemma i Vinkylen? Du hittar svaren här!

Läs mer