15 augusti 2023

Tryffelsvinet 20 år – Nikita Mooij

Nikita Mooij är en av två värmlänningar på kontoret, har rötter i Holland och brinner för Sydafrika. Till vardags är hon en av Tryffelsvinets skickliga produktchefer men är också en jäkel på excel, blindprovning och sport. När Nikita inleder en mening med ”Har jag berättat om den gången när jag…” så vet man att det alltid kommer en riktig toppenhistoria. Här lär du känna Nikita lite bättre!

Lär känna personalen – Nikita Mooij

Vad är din titel på Tryffelsvinet?
”Jag är produktchef”

Hur länge har du jobbat på Tryffelsvinet?
”Sedan i april 2020”

Vad har du gjort innan?
”Jag har varit snowboardinstruktör, jobbat med allt möjligt på krogen, pluggat WSET Diploma, haft lite olika tjänster på Systembolaget bland annat inköpare för vin från Afrika, Asien och Österrike.”

Finns det någon rolig kuriosa som många inte känner till om dig?
”Jag har SM-medaljer i två olika sporter och har åkt bil med Collin McRae och Michael Schumacher.”

Vad definierar ett riktigt Tryffelsvin för dig?
”För mig definieras ett äkta Tryffelsvin av en eftersträvan att vara bäst i klassen och alltid leverera toppkvalitet. Det gäller både oss som jobbar här och de producenter och viner vi väljer att jobba med.”

Vilket är ditt roligaste minne med Tryffelsvinet?
”Det finns väldigt många roliga minnen från Tryffelsvinet, men det absolut roligaste är förmånen att ha fått lära känna så många fantastiska människor. De människor som står bakom de viner vi jobbar med och på så sätt få en djupare förståelse för deras viner är otroligt kul och lärorikt, mina fantastiska kollegor och allt kul vi har gjort tillsammans (jag säger bara femkampen), och även fått lära känna våra underbara vinklubbsmedlemmar, vilka toppenmänniskor – allihop!”

Vilket vin drack du senaste från Tryffelsvinet?
”Philipp Kuhn Riesling Tradition. Har alltid minst en flaska hemma. Alltid.”

Nikita tipsar

”Vinet jag alltid har hemma”

Tryffelsvinet tipsar

Lär känna personalen

Tryffelsvinet 20 år – Lina Holm

Lina Holm är Tryffelsvinets stora champagneälskare och bubbelfanatiker som också är riktigt vass på träning, fotografering och odling. På Tryffelsvinet är hon vår ovärderliga event- & produktkordinator, och trots att hon är den senaste att ansluta till teamet kan vi inte tänka oss kontoret utan vår liv-Lina. Här lär du känna Lina lite bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Anna Rönngren

Anna Rönngren kommer från Värmländska Grums, bor i Spånga och har ett hus på en potatisåker i finska Österbotten. På Tryffelsvinet är hon vår vinklubbs- och contentansvariga orddribblare som mår som bäst när hon får dricka gott, äta chips och lyssna på Simon & Garfunkel. Här lär du känna Anna bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Emil Wetterlind Hofgård

Emil Wetterlind Hofgård är Tryffelsvinets fantastiske produktkoordinator som ser till att våra viner hamnar där de ska – en långt mer komplicerad uppgift än man kan tro. På fritiden hittar man Emil i replokalen eller på gymmet, men han är också vår egen grillmästare och den på Tryffelsvinet som har flest husdjur och som bor längst ut på landet. Här lär du känna Emil bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Margaux Barjou

Margaux Barjou är en av våra rutinerade produktchefer – född och uppvuxen i franska Bordeaux. Margaux hittar man ofta på en surfbräda på stränder runt om i världen och förutom sport och vin är hon också hela Tryffelsvinets franskalärare som alltid bidrar till stämningen på kontoret. Här lär du känna Margaux bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – hur allt startade

Vi fångade Tryffelsvinets grundare Stefan Schlyter mellan en av sina golfrundor i Portugal där han numera bor för att fråga om hur allting startade för 20 år sedan. Varför just namnet ”Tryffelsvinet”, vilka minnen sticker ut mest, vilka producenter har varit med från början och vilka viner från Tryffelsvinet har han alltid hemma i Vinkylen? Du hittar svaren här!

Läs mer