Head på hemsidan:

06 december 2023

Tryffelsvinet silvermedaljör i ”Årets importör” 2023

Tryffelsvinet kammade hem andraplaceringen i den tunga kategorin ”Årets importör” 2023 när den årliga galan Årets Vin(n)are gick av stapeln den 6 december på Skeppsholmen i Stockholm

Ett fyrfaldigt leve för Tryffelsvinet!

Tryffelsvinets team kunde inte vara stoltare när detta kvitto på att vårt hårda arbete burit frukt avslöjades på plats på galan. Det är en stor ära att bland Sveriges alla hundratals vinimportörer få denna fina utmärkelse. Ett stort tack till juryn och Allt om Vin, men framförallt – ett stort tack till våra vinklubbsmedlemmar som är vår stora motivationskälla till att alltid bli bättre och ligga i framkant!

𝐉𝐮𝐫𝐲𝐧𝐬 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐯𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠:
”För att med stilsäker förmåga nosa upp goda viner, ofta med klassiska förtecken. En alltigenom kvalitetsmedveten och passionerad importör som alltid levererar.”

Tryffelsvinet tipsar

Mer spännande läsning

Lär dig mer om rosévin

Från Provence till Piemonte, från blekaste lökskal till hallonsyltstoner – rosévin är långt ifrån ett enkelt sommarvin. Här reder vi ut hur det rosa vinet egentligen blir till, varför färgen inte säger ett dyft om kvalitet, och varför rosé är ett av vinvärldens mest mångsidiga matviner.

Läs mer

Varför doftar vissa rieslingviner petroleum?

Petroleum, bensin, fotogen – kärt barn har många namn, men i vinvärlden är det ofta just petroleum som används för att beskriva den karakteristiska doften som kan utvecklas i vissa rieslingviner. Men vad är det egentligen som orsakar denna arom, och varför uppstår den främst i riesling?

Läs mer

Vinlusens framfart: en katastrof som förändrade vinvärlden (och hur vi räddade vinet)

Den lilla vinlusen phylloxera är ansvarig för en av vinvärldens mest förödande kriser. Under 1800-talet ödelade den miljontals hektar vingårdar i Europa – och effekterna märks än idag. I denna artikel får du veta hur katastrofen började, varför lösningen blev ympning, och vilka vingårdar som än idag står oympade.

Läs mer