Recept

Kycklingsallad med ägg och ost

En smakrik sallad som går snabbt att göra med färdiggrillad kyckling. Hittar du inte frysta sojabönor går det bra med frysta ärtor eller färska sockerärtor istället.

Gör såhär

  1. Rör ihop vinägretten.
  2. Bena ur och dela kycklingen i små bitar. Mjukkoka äggen ca 6 min, lägg i sojabönorna i kokvattnet när äggen är precis klara.
  3. Häll av ägg och bönor i durkslag och skölj i kallt vatten.
  4. Halvera och gröp ur avokadon. Skär den i fyra klyftor. Skala och halvera äggen.
  5. Blanda salladen med kyckling och bönor. Lägg på avokado och ägg.
  6. Strö över tärnad ost och pumpakärnor. Ringla över vinägretten.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingsallad med ägg och ost

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

1/2 grillad kyckling
4 ägg
2 dl frysta sojabönor
1 avokado
65 g blandad grönsallad
150 g Arla Präst® ost, tärnad
1/2 dl rostade pumpakärnor

Vinägrette 
3/4 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk torkad dragon
Salt och peppar

Halvtorra och friska vita viner

nyhet

2022 Estate Riesling, Paul Cluver

Elgin165 kr
bio

2020 Beblenheim Riesling, Domaine Trapet

Alsace249 kr

Krispiga och torra vita viner

nyhet

2022 Langhe Rosato, Josetta Saffirio

Piemonte139 kr

2021 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch99 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz169 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien329 kr