03 januari 2024

Winemaker’s dinner på Åregården i Åre med Jean-Claude Boisset

En vinmakarmiddag vi sent ska glömma blir det när Grégory Patriat från Jean-Claude Boisset i Bourgogne gästar populära Restaurang Åregården. Vi djupdyker i en av Frankrikes mest aktade vinregioner och avnjuter fantastisk mat i en av Åres mest välkomnande miljöer. Varmt välkommen!

Grégory Patriat bjuder upp till middag på Åregården i Åre

Jean-Claude Boisset är en av Bourgognes verkligt framgångsrika négociantfirmor – mycket tack vare autodidakten och vinmakaren Grégory Patriat som tränades upp hos ikoniska Domaine Leroy. På Jean-Claude Boisset förfogar Grégory över ett stort antal lägen och gör många ultrasmå cuvéer med få flaskor – allting i en husstil som andas elegans, liten fatpåverkan och sjungande frukt. vad kan vara mer spännande än att avnjuta Boissets viner tillsammans med en meny av högsta klass?

Denna afton sätter vi oss till bords med Grégory på en av Åres bästa restauranger. Med smakinfluenser från hela världen har Åregården i Åre och Hotel Åregårdens anrika lokaler blivit ett mycket uppskattat och populärt krypin och ett måste för alla vinälskande lokalbor och besökare. Tillsammans njuter vi av en specialkomponerad meny med fyra serveringar signerad Åregården – perfekt matchad med familjen Jean-Claude Boissets utsökta Bourgogne-viner. En afton vi sent ska glömma!

Vinerna som provas under ledning av Grégory

2022 Bourgogne Chardonnay Les Ursulines
2020 Saint-Aubin Premier Cru Sur Gamay
2015 Corton-Charlemagne Grand Cru
2022 Bourgogne Pinot noir Les Ursulines
2018 Gevrey-Chambertin
2005 Chambertine Grand Cru

Pris per biljett: 1500 kronor (Fyra serveringar och vinpaket)
Boka plats: Du bokar direkt hos Åregården genom att mejla restaurant@aregarden.com
I ämnesraden skriver du ”Middag med Jean-Claude Boisset”, ange antal personer och eventuella allergier i mejlet. Bokningen bekräftas sedan av Åregården i vändande mejl.
När: Torsdagen den 1 februari
Tid: 19:00 (baren är öppen före middagen för den som vill starta aftonen lite tidigare)
Var: Åregården Stora matsalen, Stationsvägen 11, 837 52 Åre

Årgårdens avbokningspolicy gäller.

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Grégory Patriat, Åregården och Tryffelsvinet!