06 december 2023

Tryffelsvinet silvermedaljör i ”Årets importör” 2023

Tryffelsvinet kammade hem andraplaceringen i den tunga kategorin ”Årets importör” 2023 när den årliga galan Årets Vin(n)are gick av stapeln den 6 december på Skeppsholmen i Stockholm

Ett fyrfaldigt leve för Tryffelsvinet!

Tryffelsvinets team kunde inte vara stoltare när detta kvitto på att vårt hårda arbete burit frukt avslöjades på plats på galan. Det är en stor ära att bland Sveriges alla hundratals vinimportörer få denna fina utmärkelse. Ett stort tack till juryn och Allt om Vin, men framförallt – ett stort tack till våra vinklubbsmedlemmar som är vår stora motivationskälla till att alltid bli bättre och ligga i framkant!

𝐉𝐮𝐫𝐲𝐧𝐬 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐯𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠:
”För att med stilsäker förmåga nosa upp goda viner, ofta med klassiska förtecken. En alltigenom kvalitetsmedveten och passionerad importör som alltid levererar.”

Tryffelsvinet tipsar

Våra bästa firarviner

2021 Kaapse Vonkel Brut, Simonsig Estate

Stellenbosch179 kr

2020 Cuvée Royale Blanc de Blancs, Simonsig Estate

Stellenbosch219 kr
årgång slut

2017 Blanc de Noirs Brut Nature, Philipp Kuhn

Pfalz339 kr

NV Brut, Champagne Thiénot

Champagne499 kr

NV Brut Blanc de Blancs, Champagne Thiénot

Champagne629 kr

2012 Brut Vintage, Champagne Thiénot

Champagne699 kr

2015 Brut Vintage, Champagne Thiénot

Champagne649 kr

2008 Cuvée Alain Thiénot Brut, Champagne Thiénot

Champagne1099 kr

Tryffelsvinet tipsar

Mer spännande läsning

En Primeur-systemet i Bordeaux

Varje år tar Tryffelsvinet flyget ner till Bordeaux för att delta i den årliga Primeurveckan och prova av kommande årgång som ännu ligger på ekfat i slottens källare. Här berättar vi djupgående om En Primeur-systemet – varför finns det, hur funkar det idag och hur kommer det att se ut i framtiden?

Läs mer

5 saker du inte visste om spätburgunder

I denna artikel fokuserar på tysk pinot noir – även kallad spätburgunder. Här listar vi fem spännande fakta om druvsorten och toppar dessutom laget med vår favoritspätburgunder redo på Systembolagshyllan och ett tillhörande recept på en riktig klassiker som räddar vilken middag som helst!

Läs mer

Tryffelsvinets bröllopsguide – så väljer du vin till bröllopet

Hur väljer man de perfekta vinerna till bröllopet? Hur långt innan skall man beställa vinerna? Vad gör jag om jag får vin över? Hur skall vinerna serveras vid middagen? Frågorna är många, men Tryffelsvinet har svaret!

Läs mer