05 augusti 2023

Tryffelsvinet 20 år – Louise Bergdal

Louise Bergdal är vår norrländska VD som tävlat i utförsåkning och har SM-guld i såväl blindprovning som spansk vinkunskap. Det finns troligtvis ingen bättre idéspruta på norra halvklotet än Louise, som på fritiden gärna dricker vin som börjar på B: Bordeaux, Bourogne, Barolo eller Brunello. Här lär du känna Louise bättre!

Lär känna personalen – Louise Bergdal

Vad är din titel på Tryffelsvinet?
”VD”

Hur länge har du jobbat på Tryffelsvinet?
”Sen den nya starten i början av 2020, det känns verkligen som igår.”

Vad har du gjort innan?
”I min yrkeskarriär? Den började i tidigt uppe i dom norrländska skogarna. Jag har planterat flera hektar med skog, jobbat som pistör (nej jag har inte kört pistmaskin!) och på restaurang. När jag väl valde en yrkesväg så blev det mer vininriktade arbetsplatser så som vinlagring och service på Magnusson Fine Wine, Systembolaget och sedan inköpare hos ett av VIVA gruppens bolag. Därefter fick jag möjligheten att driva Tryffelsvinet vilket är det roligaste jag gjort! ”

Finns det någon rolig kuriosa som många inte känner till om dig?
”När jag var liten ville jag bli Gladiator. Så blev det inte. Jag blev varken stor, stark eller TV-kändis, men ungefär så såg flickdrömmen ut. ”

Vad definierar ett riktigt Tryffelsvin för dig?
”Våra lojala vinklubbsmedlemmar som delar med sig av sina, många gånger, långtgående minnen som medlem i Tryffelsvinets Vinklubb”

Vilket är ditt roligaste minne med Tryffelsvinet?
”Det finns så många bra minnen, särskilt från den tiden när allt var nytt och vi testade oss fram med det ny-gamla företaget. Nu är besluten mer välgrundade men i början av 2020 sköt vi från höften som de tre cowboys vi var. Idéerna, möjligheterna och styrkorna som låg i sikte gjorde att man kände sig ostoppbar! Det fanns varken hot, svagheter eller vett med i den kalkylen. Det har skapats många bra minnen även på senare tid och det bästa är att lära känna våra toppklassproducenter och jobba ihop med mina fantastiska kollegor. ”

Vilket vin drack du senaste från Tryffelsvinet?
”Jag tror att mina kära kollegor förväntar sig att jag svarar Brunello, som jag ofta njuter av. Men det kan mycket väl också ha varit en flaska från Hubert Lamy vilket är en stor kärlek! ”

Louise tipsar

”Vinet jag drack senast”

nyhet

2019 Brunello di Montalcino, Ciacci Piccolomini

Toskana469 kr
årgång slut

2021 Bourgogne Les Chataigners, Hubert Lamy

Bourgogne kr

Tryffelsvinet tipsar

Lär känna personalen

Tryffelsvinet 20 år – Nikita Mooij

Nikita Mooij är en av två värmlänningar på kontoret, har rötter i Holland och brinner för Sydafrika. Till vardags är hon en av Tryffelsvinets skickliga produktchefer men är också en jäkel på excel, blindprovning och sport. När Nikita inleder en mening med ”Har jag berättat om den gången när jag…” så vet man att det alltid kommer en riktig toppenhistoria. Här lär du känna Nikita lite bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Anna Rönngren

Anna Rönngren kommer från Värmländska Grums, bor i Spånga och har ett hus på en potatisåker i finska Österbotten. På Tryffelsvinet är hon vår vinklubbs- och contentansvariga orddribblare som mår som bäst när hon får dricka gott, äta chips och lyssna på Simon & Garfunkel. Här lär du känna Anna bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Lina Holm

Lina Holm är Tryffelsvinets stora champagneälskare och bubbelfanatiker som också är riktigt vass på träning, fotografering och odling. På Tryffelsvinet är hon vår ovärderliga event- & produktkordinator, och trots att hon är den senaste att ansluta till teamet kan vi inte tänka oss kontoret utan vår liv-Lina. Här lär du känna Lina lite bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Emil Wetterlind Hofgård

Emil Wetterlind Hofgård är Tryffelsvinets fantastiske produktkoordinator som ser till att våra viner hamnar där de ska – en långt mer komplicerad uppgift än man kan tro. På fritiden hittar man Emil i replokalen eller på gymmet, men han är också vår egen grillmästare och den på Tryffelsvinet som har flest husdjur och som bor längst ut på landet. Här lär du känna Emil bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Margaux Barjou

Margaux Barjou är en av våra rutinerade produktchefer – född och uppvuxen i franska Bordeaux. Margaux hittar man ofta på en surfbräda på stränder runt om i världen och förutom sport och vin är hon också hela Tryffelsvinets franskalärare som alltid bidrar till stämningen på kontoret. Här lär du känna Margaux bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – hur allt startade

Vi fångade Tryffelsvinets grundare Stefan Schlyter mellan en av sina golfrundor i Portugal där han numera bor för att fråga om hur allting startade för 20 år sedan. Varför just namnet ”Tryffelsvinet”, vilka minnen sticker ut mest, vilka producenter har varit med från början och vilka viner från Tryffelsvinet har han alltid hemma i Vinkylen? Du hittar svaren här!

Läs mer