Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

Årets julklappar från Tryffelsvinet
Tryffelsvinets julklappstips
Ge bort en vinprovning i julklapp
14 januari: Winemaker’s dinner Fattoria Poggerino på Stadshuskällaren 2026
Efter förra årets succé gör vi det igen; tar Poggerinos vinmakare Piero Lanza till Stadshuskällaren! Med sina pricksäkra matmatchningar signerade köksmästaren, tillika kocklandslagsmedlemmen, Magnus Santesson, har Stadshuskällaren fått uppgiften att skräddarsy en meny i fem serveringar till spännande Chianti-vertikal för en kväll vi sent ska glömma!
Läs mer15 januari: Vinklubbsprovning Fattoria Poggerino 2026
Äntligen har vi möjlighet att hälsa Piero Lanza från biodynamiska Fattoria Poggerino välkommen för en vinklubbsprovning där vi provar nya och äldre årgångar av egendomens utsökta Chianti Classico-viner.
Läs mer27 januari: Vinklubbsprovning Bouchard Père et Fils 2026
Välkommen på en riktigt spännande back vintage-provning tillsammans med anrika Domaine Bouchard Père et Fils som efter 300 år i hjärtat av Bourgogne fortsätter att vara ett av regionens mest visionära namn. Denna afton provat vi Bourgogne ända ner på 80-talet tillsammans med Louis Malo. Varmt välkommen!
Läs mer28 januari: Vinmakarbesök Ciacci Piccolomini 2026
Välkommen på en spännande provning tillsammans med Alex Bianchini från Ciacci Piccolomini i Toscana. Denna afton provar vi familjens ikoniska viner – samtliga skolboksexempel på klassiskt finstämd Brunello di Montalcino.
Läs mer30 maj: Tryffelsvinets Vinfestival 2026
För andra gången någonsin samlar Tryffelsvinet sina producenter på en och samma plats i en hejdundrande vinfestival! Den 30 maj slår vi upp portarna på Sergel Hub i Stockholm där du kommer att få möjlighet att träffa våra vinmakare, prova hundratals viner, delta på spännande master class-provningar och testa våra mest exklusiva fine wines – bland mycket, mycket annat. JUST NU: Early bird-rabatt med festivalens billigaste priser på utvalda biljetter!
Läs merSpecialallokeringar inför jul
2016 Cuvée Immersion Grand Cru Blanc de Blancs, Champagne Thiénot
Champagne899 krLanseringsdatum: 02/12Beställ vinet2020 Franciacorta Vintage Collection Dosage Zéro, Ca’ del Bosco
Lombardiet719 krLanseringsdatum: 09/12Beställ vinet2022 Clonal Selection Elgin Syrah, Kershaw Wines
Western Cape469 krLanseringsdatum: 16/12Beställ vinetSå matchar du vin till julmaten
Äntligen är det dags att duka upp med julens härligheter på bordet! Vilka klassiska rätter skall dyka upp igen? Skall man våga plocka in någonting nytt? Och vad skall man dricka på kalaset? Frågorna är många, men vi har i alla fall svaret på det sistnämnda!
Läs mer
Jultips som finns på butikshyllan
2022 Cuvée Royale Blanc de Blancs, Simonsig Estate
Stellenbosch235 krLanseringsdatum: 05/12Beställ vinetNV Franciacorta Brut Cuvée Prestige Edizione 48, Ca’ del Bosco
Lombardiet379 krLanseringsdatum: 28/11Beställ vinetVarför dricker vi champagne på nyår?
Att fira in det nya året i champagne är en tradition som få ifrågasätter, men varför gör vi egentligen det? Tryffelsvinet har grävt fram svaret och passar samtidigt på att tipsa om våra bästa bubblande viner.Läs mer
Tryffelsvinet tipsar
Spännande recept till julbordet
Laxtårta med löjrom
Lyxig laxtårta toppad med löjrom – en favorit då det dukas upp till buffé eller som drinktilltugg. Ta en bit innan den är slut!
Läs merVegetarisk sill i krämig ört- och citronsås
Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!
Läs merVitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng och rödvinskokt rödlök
En klassisk lammstek är uppskattad bjudmat. Potatisgratängen med jordärtskockor är lättlagad och blir extra krämig när man först kokar den på spisen.
Läs merÄgg- och romröra
Krämig röra med härlig ton av fransk senap. Kvarg, som är en färskost, gör den lätt och frisk i smaken.
Läs merSaffranskladdkaka med vit choklad och passionsfrukt
Saffranskladdkakan är en klassisk kladdkaka med smak av saffran. Den vita chokladen gör kakan kladdig och härligt söt. Den syrliga passionsfruktstopping ger en fin smakbrytning. Denna kaka är en perfekt avslutning på julmiddagen.
Läs merRevbensspjäll med fikonsallad
Tunna revbensspjäll läggs i rökig marinad, tillagas i ugnen och serveras med kålsallad toppad med blåmögelost och fikon. Perfekt på julbordet!
Läs merJanssons frestelse
Denna svenska klassiker är ett måste såväl till midsommar som till jul och passar minst lika bra till lunchen som till den sena vikningen (eller varför inte sen frukost dagen efter?).
Läs merKrutonger med friterad grönkål och löjrom
Lyxiga snittar med löjrom får sällskap av krämig smetana och krispig grönkål. De passar också bra som lättare förrätt. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Läs merVästerbottenpaj med löjrom
En riktigt lyxig paj med löjrom och smetana, perfekt som förrätt eller till ett festligt mingel. Pajdegen är dessutom glutenfri så den passar alla!
Läs mer
































