Head på hemsidan:

Årets julklappar från Tryffelsvinet

Tryffelsvinets julklappstips

Ge bort en vinprovning i julklapp

Platser kvar

14 januari: Winemaker’s dinner Fattoria Poggerino på Stadshuskällaren 2026

Efter förra årets succé gör vi det igen; tar Poggerinos vinmakare Piero Lanza till Stadshuskällaren! Med sina pricksäkra matmatchningar signerade köksmästaren, tillika kocklandslagsmedlemmen, Magnus Santesson, har Stadshuskällaren fått uppgiften att skräddarsy en meny i fem serveringar till spännande Chianti-vertikal för en kväll vi sent ska glömma!

Läs mer
Platser kvar

15 januari: Vinklubbsprovning Fattoria Poggerino 2026

Äntligen har vi möjlighet att hälsa Piero Lanza från biodynamiska Fattoria Poggerino välkommen för en vinklubbsprovning där vi provar nya och äldre årgångar av egendomens utsökta Chianti Classico-viner.

Läs mer
Kommer snart

27 januari: Vinklubbsprovning Bouchard Père et Fils 2026

Välkommen på en riktigt spännande back vintage-provning tillsammans med anrika Domaine Bouchard Père et Fils som efter 300 år i hjärtat av Bourgogne fortsätter att vara ett av regionens mest visionära namn. Denna afton provat vi Bourgogne ända ner på 80-talet tillsammans med Louis Malo. Varmt välkommen!

Läs mer
Kommer snart

28 januari: Vinmakarbesök Ciacci Piccolomini 2026

Välkommen på en spännande provning tillsammans med Alex Bianchini från Ciacci Piccolomini i Toscana. Denna afton provar vi familjens ikoniska viner – samtliga skolboksexempel på klassiskt finstämd Brunello di Montalcino.

Läs mer
Platser kvar

30 maj: Tryffelsvinets Vinfestival 2026

För andra gången någonsin samlar Tryffelsvinet sina producenter på en och samma plats i en hejdundrande vinfestival! Den 30 maj slår vi upp portarna på Sergel Hub i Stockholm där du kommer att få möjlighet att träffa våra vinmakare, prova hundratals viner, delta på spännande master class-provningar och testa våra mest exklusiva fine wines – bland mycket, mycket annat. JUST NU: Early bird-rabatt med festivalens billigaste priser på utvalda biljetter!

Läs mer
Josetta Saffirio

Tomtevinet på allas läppar

Josetta Saffirios stilfulla Barolo med de vackra tomtarna på etiketten är det givna julvinet. Inspirationen bakom etiketternas tomtar – eller vättar om man så vill – kommer från de godnattsagor Ernesto Saffirio varje kväll läste för sin dotter Josetta. Historien lyder att han som barn sett en vätte som kommit till vineriet i en vagn dragen av en mus. Vättarna sades hjälpa till i vineriet om nätterna och fascinerade Josetta så mycket att när hon blivit äldre – och därtill en skicklig tecknare – så valde hon att rita av hennes vision om hur dessa vättar såg ut, där samtliga viner har sin egen vätte.

Till vinet
Champagne Thénot

Nyårsräddaren

Stor, komplex, fyllig och sinnlig – det är konsensus när man avnjuter en flaska av Champagne Thiénots NV Brut. För oss som redan nu börjat planera nyårsmenyn är detta en perfekt följeslagare till såväl snittar som till förrätten på grund av sin vinösa, matvänliga stil. Såväl skaldjur (gärna pilgrimsmusslor), löjroms- och svampsnittar, fiskrätter och smakrika soppor blir utmärkta matchningar.

Till vinet
Tryffelsvinets merch

Mjuka klappar från Tryffelsvinet

Våra snygga mössor, väskor och paraplyer är den perfekta julklappen till vinälskaren!

Tryffelsvinets merch
Sydafrikanska bubblor

På tillfälliga hyllan

Äntligen är det dags för årets upplaga av Simonsigs mästerliga bubblor Cuvée Royale Blanc de Blancs – denna gång från splitternya årgång 2022. Denna mousserande chardonnay har lagrats i 3 år på sin jästfällning och utvecklat en fin mousse med utsökt brödiga aromer. Ett riktigt toppvin från Simonsig som alltid klarar lång lagring – särskilt i fina årgångar som 2021 kan du räkna med med minst 10-15 år. Vill du avnjuta den direkt är den en utmärkt partner till snittar, gärna med havskräftor, räkor, krabba och hummer samt till ostron och fisksoppa.

Till vinet
Lyxiga italienska bubblor

Ca’ del Bosco Edizione 48

Från en av områdets ledande och mest tongivande producenter – Ca’ Del Bosco – kommer årets upplaga av efterlängtade Franciacorta Brut Cuvée Prestige. Här finner du ett av Italiens mest kända mousserande viner som år efter år visar upp varför Italien är ett bubblande land att räkna med. Vinet är gjord enligt den traditionella metoden och har en torr, frisk och elegant smak – världsklass!

Till vinet

Så matchar du vin till julmaten

Äntligen är det dags att duka upp med julens härligheter på bordet! Vilka klassiska rätter skall dyka upp igen? Skall man våga plocka in någonting nytt? Och vad skall man dricka på kalaset? Frågorna är många, men vi har i alla fall svaret på det sistnämnda!

Läs mer
Tryffelsvinets tillfälliga lanseringar

Jultips som finns på butikshyllan

Varför dricker vi champagne på nyår?

Att fira in det nya året i champagne är en tradition som få ifrågasätter, men varför gör vi egentligen det? Tryffelsvinet har grävt fram svaret och passar samtidigt på att tipsa om våra bästa bubblande viner.Läs mer

Tryffelsvinet tipsar

Spännande recept till julbordet

Laxtårta med löjrom

Lyxig laxtårta toppad med löjrom – en favorit då det dukas upp till buffé eller som drinktilltugg. Ta en bit innan den är slut!

Läs mer

Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås

Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!

Läs mer

Vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng och rödvinskokt rödlök

En klassisk lammstek är uppskattad bjudmat. Potatisgratängen med jordärtskockor är lättlagad och blir extra krämig när man först kokar den på spisen.

Läs mer

Ägg- och romröra

Krämig röra med härlig ton av fransk senap. Kvarg, som är en färskost, gör den lätt och frisk i smaken.

Läs mer

Saffranskladdkaka med vit choklad och passionsfrukt

Saffranskladdkakan är en klassisk kladdkaka med smak av saffran. Den vita chokladen gör kakan kladdig och härligt söt. Den syrliga passionsfruktstopping ger en fin smakbrytning. Denna kaka är en perfekt avslutning på julmiddagen.

Läs mer

Revbensspjäll med fikonsallad

Tunna revbensspjäll läggs i rökig marinad, tillagas i ugnen och serveras med kålsallad toppad med blåmögelost och fikon. Perfekt på julbordet!

Läs mer

Janssons frestelse

Denna svenska klassiker är ett måste såväl till midsommar som till jul och passar minst lika bra till lunchen som till den sena vikningen (eller varför inte sen frukost dagen efter?).

Läs mer

Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Lyxiga snittar med löjrom får sällskap av krämig smetana och krispig grönkål. De passar också bra som lättare förrätt. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Läs mer

Västerbottenpaj med löjrom

En riktigt lyxig paj med löjrom och smetana, perfekt som förrätt eller till ett festligt mingel. Pajdegen är dessutom glutenfri så den passar alla!

Läs mer