Årets julklappar från Tryffelsvinet

Tryffelsvinets julklappstips

Ge bort en vinprovning i julklapp

Fåtal platser kvar

16 januari: Vinmakarbesök Fattoria Poggerino

Äntligen har vi möjlighet att hälsa Piero Lanza från biodynamiska Fattoria Poggerino välkommen för en vinklubbsprovning där vi provar nya och äldre årgångar av egendomens utsökta Chianti Classico-viner.

Läs mer
Platser kvar

29 januari: Mingelprovning – nya årgångar från gamla och nya favoriter

Vi inleder säsongen med en av våra mest älskade provningsformer: mingelprovningen! Denna afton korkar vi upp nya årgångar från såväl älskade favoriter samt några helt nya ansikten. Varmt välkommen på någon av de två provningsomgångar vi erbjuder och mingla med oss på Tryffelsvinet!

Läs mer
Fullbokat

4 februari: ”Världens bästa viner med världens bästa sommelier”

Välkommen på en provning utöver den vanliga när Tryffelsvinet bjuder in världsmästaren i sommellerie – Andreas Larsson – för att leda en provning av några av världens bästa viner. Tillsammans provar vi en unik flight som spänner över tre decennier där vi bland annat får prova vin från Screaming Eagle, Château Latour, Château Lafite-Rothschild, Hubert Lamy, Domaine Etienne Sauzet och Château d’Yquem – för att nämna några.

Läs mer
Josetta Saffirio

Tomtevinet på allas läppar

Josetta Saffirios stilfulla Langhe Nebbiolo med de vackra tomtarna på etiketten är det givna julvinet. Inspirationen bakom etiketternas tomtar – eller vättar om man så vill – kommer från de godnattsagor Ernesto Saffirio varje kväll läste för sin dotter Josetta. Historien lyder att han som barn sett en vätte som kommit till vineriet i en vagn dragen av en mus. Vättarna sades hjälpa till i vineriet om nätterna och fascinerade Josetta så mycket att när hon blivit äldre – och därtill en skicklig tecknare – så valde hon att rita av hennes vision om hur dessa vättar såg ut, där samtliga viner har sin egen vätte.

Till vinet
Champagne Thénot

Nyårsräddaren

Stor, komplex, fyllig och sinnlig – det är konsensus när man avnjuter en flaska av Champagne Thiénots 2015 Brut Vintage som nyligen lanserades på tillfälliga hyllan. För oss som redan nu börjat planera nyårsmenyn är detta en perfekt följeslagare till såväl snittar som till förrätten på grund av sin vinösa, matvänliga stil. Såväl skaldjur (gärna pilgrimsmusslor), löjroms- och svampsnittar, fiskrätter och smakrika soppor blir utmärkta matchningar.

Till vinet
Tryffelsvinets merch

Mjuka klappar från Tryffelsvinet

Våra snygga mössor, väskor och paraplyer är den perfekta julklappen till vinälskaren!

Tryffelsvinets merch

Så matchar du vin till julmaten

Äntligen är det dags att duka upp med julens härligheter på bordet! Vilka klassiska rätter skall dyka upp igen? Skall man våga plocka in någonting nytt? Och vad skall man dricka på kalaset? Frågorna är många, men vi har i alla fall svaret på det sistnämnda!

Läs mer

Varför dricker vi champagne på nyår?

Att fira in det nya året i champagne är en tradition som få ifrågasätter, men varför gör vi egentligen det? Tryffelsvinet har grävt fram svaret och passar samtidigt på att tipsa om våra bästa bubblande viner.Läs mer

Tryffelsvinet tipsar

Spännande recept till julbordet

Laxtårta med löjrom

Lyxig laxtårta toppad med löjrom – en favorit då det dukas upp till buffé eller som drinktilltugg. Ta en bit innan den är slut!

Läs mer

Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås

Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!

Läs mer

Vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng och rödvinskokt rödlök

En klassisk lammstek är uppskattad bjudmat. Potatisgratängen med jordärtskockor är lättlagad och blir extra krämig när man först kokar den på spisen.

Läs mer

Ägg- och romröra

Krämig röra med härlig ton av fransk senap. Kvarg, som är en färskost, gör den lätt och frisk i smaken.

Läs mer

Saffranskladdkaka med vit choklad och passionsfrukt

Saffranskladdkakan är en klassisk kladdkaka med smak av saffran. Den vita chokladen gör kakan kladdig och härligt söt. Den syrliga passionsfruktstopping ger en fin smakbrytning. Denna kaka är en perfekt avslutning på julmiddagen.

Läs mer

Revbensspjäll med fikonsallad

Tunna revbensspjäll läggs i rökig marinad, tillagas i ugnen och serveras med kålsallad toppad med blåmögelost och fikon. Perfekt på julbordet!

Läs mer

Janssons frestelse

Denna svenska klassiker är ett måste såväl till midsommar som till jul och passar minst lika bra till lunchen som till den sena vikningen (eller varför inte sen frukost dagen efter?).

Läs mer

Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Lyxiga snittar med löjrom får sällskap av krämig smetana och krispig grönkål. De passar också bra som lättare förrätt. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Läs mer

Västerbottenpaj med löjrom

En riktigt lyxig paj med löjrom och smetana, perfekt som förrätt eller till ett festligt mingel. Pajdegen är dessutom glutenfri så den passar alla!

Läs mer
Följ oss på sociala medier

Tryffelsvinets julkalender på Instagram

Följ oss gärna på instagram där vi kallar oss @tryffelsvinetsvinklubb. Här pågår under de första två veckorna i december vår spännande välgörenhetsauktion. Här hittar du året runt våra bästa tips på viner, provningar, tävlingar och andra heta nyheter från Tryffelsvinet.

Tryffelsvinets instagram