Filtrering

Kantarellmacka

Alla kan ju göra en kantarellsmörgås men det här är en uppgraderad version med en ostkräm från himmelriket. Om du dessutom toppar den med syrliga lingon och lite färsk tryffel så har du en rätt i absolut världsklass. Receptet är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.

Läs mer

Spetskål i ugn

När spetskålen tilagas i ugn får den en lyxig och lite bränd smak. Toppad med finriven lagrad ost är detta en riktig höjdare! Servera den antingen som förrätt, eller som tillbehör till en varmrätt!

Läs mer

Pizza med nduja

Nduja är en stark och kryddig bredbar korv från södra Italien. Den är underbart god på just pizza, och med ägg till blir det en fantastisk brunchpizza! Prova dig fram till hur mycket du vill ha på, den är stark - och god!

Läs mer

Grillad biffsallad

Den här salladen går lika bra att göra på rester av grillat kött eller kyckling, skiva tunt och häll på den goda dressingen – klart!

Läs mer

Elotes

Det blir svårt att äta majs på annat sätt när du väl provat detta recept. Förenkla genom att använda förkokt majs och stek i panna om du inte grillar.

Läs mer

Grillad sparris och zucchini med vitost

Grillad sparris - krispig och örtig sallad. Perfekt tillbehör till vilken grillunch eller grillkväll som helst. Underbart gott recept på grillad sparris!

Läs mer

Yoghurtsås med koriander

Fräsch och frisk yoghurtsås med smak av koriander och lime, som passar fint till fisk, kyckling, fläskkött eller grillspett med asiatiska influenser.

Läs mer

Kycklingburgare med rökt paprika och tomat

Kycklingburgare på grillad kycklingfilé mellan skivor av härligt surdegsbröd. Med smaksatt crème fraiche som dressing blir dessa kycklingburgare till riktig snabbmat när den är som bäst!

Läs mer

Bechamelsås

Bechamelsås är en grundsås som används i lasagne med ost, till torsk med ägg och i olika gratänger.

Läs mer

Majonnäs

Gör din egen majonnäs - enklare än du tror och godare än du anar. Tänk på att alla ingredienserna i majonnäsen behöver ha samma temperatur annars skär den sig lätt.

Läs mer

Janssons frestelse

Denna svenska klassiker är ett måste såväl till midsommar som till jul och passar minst lika bra till lunchen som till den sena vikningen (eller varför inte sen frukost dagen efter?).

Läs mer

Löjromspizza

Snabblagad lyxpizza på färdig deg med löjrom: en garanterad hit.

Läs mer

Dumplings med kyckling

Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som gärna dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker eller gör själv efter vårt recept.

Läs mer

Dumplingdeg

Att göra deg till egna dumplings är roligt! Variera fyllningen efter egen smak och ät dem med soja, dipsås, eller i en soppa. Prova även dumplings med söta fyllningar till efterrätt.

Läs mer

Snabb pizzadeg utan jäst

En frasig och snabbfixad pizzadeg för folk i farten. Ingen jäst är lika med ingen jästid! Bara att svänga ihop, kavla ut och toppa med valfri topping.

Läs mer

Revbensspjäll med fikonsallad

Tunna revbensspjäll läggs i rökig marinad, tillagas i ugnen och serveras med kålsallad toppad med blåmögelost och fikon. Perfekt på julbordet!

Läs mer

Tomatgalette med purjolök och ost

Denna enkla franska paj är fantastiskt vacker att ställa på buffébordet eller som ensamrätt med en matigare sallad. Använd gärna tomater med olika färg och form för bästa effekt!

Läs mer

Laxtårta med löjrom

Lyxig laxtårta toppad med löjrom - en favorit då det dukas upp till buffé eller som drinktilltugg. Ta en bit innan den är slut!

Läs mer

Sallad med rostbiff, krasse och päron

Härlig vår- och sommarsallad som mättar gott! Perfekt att ta med på picknicken!

Läs mer

Skaldjursplateau med två såser

Lyxig skaldjursplateau med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplateau ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor eller ostron.

Läs mer

Svamp- och purjolökspaj

Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Fungerar lika bra med goda champinjoner i grönsaksdisken.

Läs mer

Hummertacos med hemgjorda tortillas

Taco de luxe med hemgjord potatistortilla, hummer, avokado och koriander om du vill.

Läs mer

Pizzapaj med rödbetor

Söta rödbetor och salt ost i en paj som liknar en pizza kan bara bli succé. Perfekt start på festen eller som vegetariskt inslag på buffén.

Läs mer

Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås

Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!

Läs mer

Fylld portabello med örtig bönröra

Hugg in på matiga svamphattar fyllda med quinoa, ost och grönsaker. Perfekt som vegetariskt alternativ på buffén och festen.

Läs mer

Banh mi – vietnamesisk korv med bröd

Bahn mi, mackan som är en klassiker i det vietnamesiska köket, äts ofta som snabb lunch. Här har vi lånat konceptet och gjort en korv med bröd-variant!

Läs mer

Skaldjurstårta

En underbar smörgåstårta med räkor och musslor för den som älskar allt det goda från havet. Suveränt god och mycket dekorativ att bjuda på.

Läs mer

Grillad majs med limesmör

Söt majs får sällskap av ett sötsyrligt smör med chili. Iskall ost blir gott på den varma majsen.

Läs mer

Lobster roll

Hoppa över korven och lägg en lyxig hummerröra i brödet istället. Perfekt bjudmat till förrätt eller som nattamat. Röran går bra att förbereda.

Läs mer

Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Lyxiga snittar med löjrom får sällskap av krämig smetana och krispig grönkål. De passar också bra som lättare förrätt. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Läs mer

Svampröra och lufttorkad skinka på baguette

En underbart krämig svampröra på shiitake eller champinjoner och crème fraiche smaksatt med vitlök och timjan. Denna röra gör succé som tilltugg eller förrätt.

Läs mer

Kycklingsliders med chilidipp och tomatsalsa

Supergoda små grillade kycklingburgare gjorda på kycklingfärs och srirachasås. Serveras med smakrik och krämig chilimajonäs och fräsch tomatsalsa. En fullträff på grillfesten.

Läs mer

Crostini med kycklinglevermousse

Kycklinglevermousse är lyxigt god men enkel att göra. Det är dessutom ett mycket prisvärt alternativ till exklusiv ank- eller gåslevermousse. En klick på crositini bli ett perfekt tilltugg.

Läs mer

Räksamosas med picklad gurka och ingefärsdip

Små räkmackor vänds i sesamfrön och friteras gyllenbruna och frasiga i smör. Servera picklad gurka med hetta från chili och en svalkande yoghurtsås till.

Läs mer

Vietnamesiska vårrullar med räkor

Vietnamesiska vårrullar gör du på blötlagda rispapper, bara att rulla ihop och äta direkt. Servera gärna som mingelmat med olika dippsåser.

Läs mer

Snittar med löjrom

Festligt med godaste röran i tunnbröd och topping av löjrom. Perfekta snittar till hungriga gäster!

Läs mer

Ostsnurror

Sätt snurr på smördegen med ett lager smakrik ost emellan. En stund i ugnen och snurrorna blir krispiga snacks till drinken, charkbrickan eller soppan. Krydda gärna med finhackade örter, rivet citronskal eller chili för extra smak.

Läs mer

Ägg- och romröra

Krämig röra med härlig ton av fransk senap. Kvarg, som är en färskost, gör den lätt och frisk i smaken.

Läs mer

Räkröra med sparris

Recept på underbart god röra som är perfekt till bakad potatis eller på toast. Jättegod variant på toast skagen - med sparris.

Läs mer

Minipizza på grillen

Pizza i miniformat är perfekt tilltugg eller som aptitretare. Det går snabbt och enkelt att göra med din favorittopping.

Läs mer

Ceviche på räkor med gurkyoghurt

En nordisk cheviche gjord på räkor istället för rå fisk är en perfekt entrérätt att välkomna gästerna med. Tänk på att låta alla ingredienser vara riktigt kalla. Toppa med koriander precis innan servering.

Läs mer

Räkröra med smak av ingefära och chili

Ingefära och chili ger spännande smak till denna enkla räkröra. Gott som tilltugg till drinken och räcker till fler om du klickar en sked av röran på små crostini.

Läs mer

Västerbottenpaj med löjrom

En riktigt lyxig paj med löjrom och smetana, perfekt som förrätt eller till ett festligt mingel. Pajdegen är dessutom glutenfri så den passar alla!

Läs mer

Laxpaj med spenat

En festlig och smakrik paj som passar fint som picknick eller på buffén. Servera gärna en fräsch sallad med gröna blad och en god dressing till.

Läs mer

Skagenröra – grundrecept

Toast skagen, en världsgod tapasrätt eller lyxig förrätt. Färskriven pepparrot gör röran extra god. Servera på toast eller i glas.

Läs mer

Dill- och kummingravad lax

En klassisk rätt som fungerar som förrätt och plockmat. Som annan gravlax serveras denna gärna med gravlaxsås och rostat bröd.

Läs mer

Filtrering