Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Filtrering
Kantarellmacka
Alla kan ju göra en kantarellsmörgås men det här är en uppgraderad version med en ostkräm från himmelriket. Om du dessutom toppar den med syrliga lingon och lite färsk tryffel så har du en rätt i absolut världsklass. Receptet är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Läs merSpetskål i ugn
När spetskålen tilagas i ugn får den en lyxig och lite bränd smak. Toppad med finriven lagrad ost är detta en riktig höjdare! Servera den antingen som förrätt, eller som tillbehör till en varmrätt!
Läs merPizza med nduja
Nduja är en stark och kryddig bredbar korv från södra Italien. Den är underbart god på just pizza, och med ägg till blir det en fantastisk brunchpizza! Prova dig fram till hur mycket du vill ha på, den är stark - och god!
Läs merGrillad biffsallad
Den här salladen går lika bra att göra på rester av grillat kött eller kyckling, skiva tunt och häll på den goda dressingen – klart!
Läs merGrillad sparris och zucchini med vitost
Grillad sparris - krispig och örtig sallad. Perfekt tillbehör till vilken grillunch eller grillkväll som helst. Underbart gott recept på grillad sparris!
Läs merYoghurtsås med koriander
Fräsch och frisk yoghurtsås med smak av koriander och lime, som passar fint till fisk, kyckling, fläskkött eller grillspett med asiatiska influenser.
Läs merKycklingburgare med rökt paprika och tomat
Kycklingburgare på grillad kycklingfilé mellan skivor av härligt surdegsbröd. Med smaksatt crème fraiche som dressing blir dessa kycklingburgare till riktig snabbmat när den är som bäst!
Läs merBechamelsås
Bechamelsås är en grundsås som används i lasagne med ost, till torsk med ägg och i olika gratänger.
Läs merJanssons frestelse
Denna svenska klassiker är ett måste såväl till midsommar som till jul och passar minst lika bra till lunchen som till den sena vikningen (eller varför inte sen frukost dagen efter?).
Läs merDumplings med kyckling
Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som gärna dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker eller gör själv efter vårt recept.
Läs merDumplingdeg
Att göra deg till egna dumplings är roligt! Variera fyllningen efter egen smak och ät dem med soja, dipsås, eller i en soppa. Prova även dumplings med söta fyllningar till efterrätt.
Läs merSnabb pizzadeg utan jäst
En frasig och snabbfixad pizzadeg för folk i farten. Ingen jäst är lika med ingen jästid! Bara att svänga ihop, kavla ut och toppa med valfri topping.
Läs merRevbensspjäll med fikonsallad
Tunna revbensspjäll läggs i rökig marinad, tillagas i ugnen och serveras med kålsallad toppad med blåmögelost och fikon. Perfekt på julbordet!
Läs merTomatgalette med purjolök och ost
Denna enkla franska paj är fantastiskt vacker att ställa på buffébordet eller som ensamrätt med en matigare sallad. Använd gärna tomater med olika färg och form för bästa effekt!
Läs merLaxtårta med löjrom
Lyxig laxtårta toppad med löjrom - en favorit då det dukas upp till buffé eller som drinktilltugg. Ta en bit innan den är slut!
Läs merSallad med rostbiff, krasse och päron
Härlig vår- och sommarsallad som mättar gott! Perfekt att ta med på picknicken!
Läs merSkaldjursplateau med två såser
Lyxig skaldjursplateau med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplateau ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor eller ostron.
Läs merSvamp- och purjolökspaj
Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Fungerar lika bra med goda champinjoner i grönsaksdisken.
Läs merHummertacos med hemgjorda tortillas
Taco de luxe med hemgjord potatistortilla, hummer, avokado och koriander om du vill.
Läs merPizzapaj med rödbetor
Söta rödbetor och salt ost i en paj som liknar en pizza kan bara bli succé. Perfekt start på festen eller som vegetariskt inslag på buffén.
Läs merVegetarisk sill i krämig ört- och citronsås
Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!
Läs merFylld portabello med örtig bönröra
Hugg in på matiga svamphattar fyllda med quinoa, ost och grönsaker. Perfekt som vegetariskt alternativ på buffén och festen.
Läs merBanh mi – vietnamesisk korv med bröd
Bahn mi, mackan som är en klassiker i det vietnamesiska köket, äts ofta som snabb lunch. Här har vi lånat konceptet och gjort en korv med bröd-variant!
Läs merSkaldjurstårta
En underbar smörgåstårta med räkor och musslor för den som älskar allt det goda från havet. Suveränt god och mycket dekorativ att bjuda på.
Läs merGrillad majs med limesmör
Söt majs får sällskap av ett sötsyrligt smör med chili. Iskall ost blir gott på den varma majsen.
Läs merLobster roll
Hoppa över korven och lägg en lyxig hummerröra i brödet istället. Perfekt bjudmat till förrätt eller som nattamat. Röran går bra att förbereda.
Läs merKrutonger med friterad grönkål och löjrom
Lyxiga snittar med löjrom får sällskap av krämig smetana och krispig grönkål. De passar också bra som lättare förrätt. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Läs merSvampröra och lufttorkad skinka på baguette
En underbart krämig svampröra på shiitake eller champinjoner och crème fraiche smaksatt med vitlök och timjan. Denna röra gör succé som tilltugg eller förrätt.
Läs merKycklingsliders med chilidipp och tomatsalsa
Supergoda små grillade kycklingburgare gjorda på kycklingfärs och srirachasås. Serveras med smakrik och krämig chilimajonäs och fräsch tomatsalsa. En fullträff på grillfesten.
Läs merCrostini med kycklinglevermousse
Kycklinglevermousse är lyxigt god men enkel att göra. Det är dessutom ett mycket prisvärt alternativ till exklusiv ank- eller gåslevermousse. En klick på crositini bli ett perfekt tilltugg.
Läs merRäksamosas med picklad gurka och ingefärsdip
Små räkmackor vänds i sesamfrön och friteras gyllenbruna och frasiga i smör. Servera picklad gurka med hetta från chili och en svalkande yoghurtsås till.
Läs merVietnamesiska vårrullar med räkor
Vietnamesiska vårrullar gör du på blötlagda rispapper, bara att rulla ihop och äta direkt. Servera gärna som mingelmat med olika dippsåser.
Läs merSnittar med löjrom
Festligt med godaste röran i tunnbröd och topping av löjrom. Perfekta snittar till hungriga gäster!
Läs merOstsnurror
Sätt snurr på smördegen med ett lager smakrik ost emellan. En stund i ugnen och snurrorna blir krispiga snacks till drinken, charkbrickan eller soppan. Krydda gärna med finhackade örter, rivet citronskal eller chili för extra smak.
Läs merÄgg- och romröra
Krämig röra med härlig ton av fransk senap. Kvarg, som är en färskost, gör den lätt och frisk i smaken.
Läs merRäkröra med sparris
Recept på underbart god röra som är perfekt till bakad potatis eller på toast. Jättegod variant på toast skagen - med sparris.
Läs merMinipizza på grillen
Pizza i miniformat är perfekt tilltugg eller som aptitretare. Det går snabbt och enkelt att göra med din favorittopping.
Läs merCeviche på räkor med gurkyoghurt
En nordisk cheviche gjord på räkor istället för rå fisk är en perfekt entrérätt att välkomna gästerna med. Tänk på att låta alla ingredienser vara riktigt kalla. Toppa med koriander precis innan servering.
Läs merRäkröra med smak av ingefära och chili
Ingefära och chili ger spännande smak till denna enkla räkröra. Gott som tilltugg till drinken och räcker till fler om du klickar en sked av röran på små crostini.
Läs merVästerbottenpaj med löjrom
En riktigt lyxig paj med löjrom och smetana, perfekt som förrätt eller till ett festligt mingel. Pajdegen är dessutom glutenfri så den passar alla!
Läs merLaxpaj med spenat
En festlig och smakrik paj som passar fint som picknick eller på buffén. Servera gärna en fräsch sallad med gröna blad och en god dressing till.
Läs merSkagenröra – grundrecept
Toast skagen, en världsgod tapasrätt eller lyxig förrätt. Färskriven pepparrot gör röran extra god. Servera på toast eller i glas.
Läs merDill- och kummingravad lax
En klassisk rätt som fungerar som förrätt och plockmat. Som annan gravlax serveras denna gärna med gravlaxsås och rostat bröd.
Läs mer