Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Filtrering
Grönsaksbiffar
Dessa grönsaksbiffar är gjorda på palsternacka, morot, cottage cheese och havregryn. Panering med frön ger härligt krisp! Servera dem gärna med klyftpotatis, sallad och tzatziki, eller varför inte i hamburgerbröd!
Läs merHasselbackspumpa
Pumpan får ett frasigt yttre när den steks på hasselbacksvis med örter och rikligt med smör. En underbar vegetarisk rätt, eller som ett tillbehör till kyckling eller lammfärsbiffar. Denna hasselbackspumpa har vi toppat med brynt smör, rostade hasselnötter, granatäpple och krämig och vitost.
Läs merKantarellmacka
Alla kan ju göra en kantarellsmörgås men det här är en uppgraderad version med en ostkräm från himmelriket. Om du dessutom toppar den med syrliga lingon och lite färsk tryffel så har du en rätt i absolut världsklass. Receptet är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Läs merSpetskål i ugn
När spetskålen tilagas i ugn får den en lyxig och lite bränd smak. Toppad med finriven lagrad ost är detta en riktig höjdare! Servera den antingen som förrätt, eller som tillbehör till en varmrätt!
Läs merHelgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm
Använd helst fast honung. Den smakar mer och gör glazen lagom flytande. Pensla mot slutet av grillningen när morötterna börjar få fin färg.
Läs merGrillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad
Härlig dragonkyckling med klassiska, enkla råvaror blir till en smakrik och spännande rätt. Hacka ihop ingredienserna till salladen på en stor skärbräda innan de blandas med vinaigretten.
Läs merKycklingsallad med ägg och ost
En smakrik sallad som går snabbt att göra med färdiggrillad kyckling. Hittar du inte frysta sojabönor går det bra med frysta ärtor eller färska sockerärtor istället.
Läs merHelgrillad blomkål med rivet ost- och gräslökssmör
Grillen lockar fram en härlig sötma ur blomkålen som får gott sällskap av smör med smakrik ost och gräslök. Gör gärna lite extra av kryddsmöret, passar till det mesta från grillen!
Läs merPotatisgnocchi med gräddgrillad mangold
När mangold penslas med grädde och grillas över öppen eld förvandlas den till en smakexplosion med massa djup i smaken som kan liknas med finaste köttbit. När grillen ändå är tänd kan man passa på att grilla morgondagens kyckling till en sallad, lite bröd till middagen eller frukt till glassdesserten.
Läs merGrillad sparris och zucchini med vitost
Grillad sparris - krispig och örtig sallad. Perfekt tillbehör till vilken grillunch eller grillkväll som helst. Underbart gott recept på grillad sparris!
Läs merGrillad broccoli med blåmögelost och rostade hasselnötter
Gott som tillbehör eller hel rätt. Använd gärna så mycket som möjligt av broccolin, det sitter lika mycket smak i stjälken.
Läs merSöt toast med valnötter och päron
En annorlunda och välsmakande toast. Valnötternas karaktäristiska smak passar bra ihop med honung och päron.
Läs merHelbakad rotselleri med smörsås
Efter en lång tid i ugnen blir den här rotfrukten söt i smaken och får en mjuk konsistens. Väldigt gott ihop med en syrlig smörsås som balanserar sötman. Rotsellerin går bra att baka i förväg och sedan värmas hel i ugnen eller en stund på grillen. Vill du ha en helt vegetarisk rätt kan du så klart utesluta rommen och t ex blanda ned hackade örter av valfri sort.
Läs merGrillad tomatsallad
En hastig grillning ger tomaterna och salladslöken djupare smaker. Använd gärna bifftomater som inte är helt mogna. Den ljumna salladen är god som förrätt tillsammans med grillat bröd eller som tillbehör till det mesta från grillen.
Läs merGrillad svartrot med örtemulsion
En variant på bearnaisesås som ger svartroten ett lyft. Svartrötterna kokas mjuka och får därefter lite rökt smak och en karamelliserad yta på grillen. Champagnevinäger gillas av många kockar för sin milda syra och goda smak. Den går att ersätta med en mindre mängd vitvinsvinäger.
Läs merYoghurtsås med koriander
Fräsch och frisk yoghurtsås med smak av koriander och lime, som passar fint till fisk, kyckling, fläskkött eller grillspett med asiatiska influenser.
Läs merGrillad potatis med grönt ört- och vitlökssmör
Lagerbladen blir lätt rökta på grillen, vilket passar fint med potatisen. Örterna som mixats med lite olja ger smöret god smak och härlig färg.
Läs merPortabelloburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och soltorkad tomat
Portabelloburgare är saftiga och matiga vegetariska burgare som alla kommer älska. Toppade med sötsyrlig marmelad, torkade smakrika tomater och härlig mjuk ost blir dessa vegetariska burgare till riktiga höjdare.
Läs merGrillad pizzamacka med färsk oregano
Saftig och god toast med inspiration från Italien. Pizzatoast är perfekt till fredagsmyset eller vickningen.
Läs merPotatisgnocchi med brynt salviasmör
Att göra egen gnocchi är ett fantastiskt sätt att med enkla råvaror laga god mat. Prova gärna att byta ut potatisen mot pumpa, sötpotatis eller rödbetor. Salviasmör är en självklar komponent till denna rätt.
Läs merTomatgalette med purjolök och ost
Denna enkla franska paj är fantastiskt vacker att ställa på buffébordet eller som ensamrätt med en matigare sallad. Använd gärna tomater med olika färg och form för bästa effekt!
Läs merSvamp- och purjolökspaj
Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Fungerar lika bra med goda champinjoner i grönsaksdisken.
Läs merPizzapaj med rödbetor
Söta rödbetor och salt ost i en paj som liknar en pizza kan bara bli succé. Perfekt start på festen eller som vegetariskt inslag på buffén.
Läs merVegetarisk sill i krämig ört- och citronsås
Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!
Läs merFylld portabello med örtig bönröra
Hugg in på matiga svamphattar fyllda med quinoa, ost och grönsaker. Perfekt som vegetariskt alternativ på buffén och festen.
Läs merKantarellsås som passar till det mesta
Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.
Läs merSparris med pocherat ägg och hollandaise noisette
En klassiker i ny tappning. Fungerar utmärkt som både förrätt och tillbehör till varmrätten. Med brynt smör får hollandaisen en nötig smak.
Läs merVegetarisk pasta med grönkål, ost och frön
En supersnabb och krämig vegetarisk pasta som du svänger ihop på en kvart. Har du andra grönsaker i kylen som zucchini, paprika eller purjolök kan de också få hänga med i såsen.
Läs merKrämig jordärtskockssoppa
Jordärtskocka med sin milda, nötiga smak blir en len soppa tillsammans med syrad grädde. Spara en jordärtskocka och gör krispiga chips att toppa med, snyggt och gott!
Läs merGrillad lök med apelsin- och chipotleglaze
Söt och rökig glaze med lätt smak av lakrits passar perfekt till den söta löken. Lökarna är goda tillbehör till grillat kött.
Läs merGrillad aubergine med mynta, russin och pinjenötter
Smakrik rätt som passar bra på buffébordet eller till grillat – kyckling, fisk eller kött. Skivor av aubergine grillas och toppas sedan med söta russin och örter.
Läs merGrillad majs med limesmör
Söt majs får sällskap av ett sötsyrligt smör med chili. Iskall ost blir gott på den varma majsen.
Läs merSaltkokt potatis med mojo rojo
Små ljuvliga potatisar att dippa i underbar sås – gott och salt från Kanarieöarna. Färsk potatis lämpar sig dock inte så bra för denna rätt.
Läs merPasta med örtgrönsaker
Pasta med frästa grönsaker, svamp och valnötter - en ny pastafavorit?
Läs merSpaghetti med krämig pesto
En krämig variant på allas favoritpesto i en snabb och enkel pasta. Gör gärna lite extra av peston, god som dressing eller dipp också!
Läs merPizza bianco med kronärtskocka och tryffelost
Snabb pizza som görs på färdig deg som toppas med smakrik ost, knapriga pinjenötter, syrlig kronärtskocka och rosmarin. Njut bums!
Läs merGrönkålspaj
Grönkålspaj med sprött pajskal och krispighet från flagad mandel passar lika bra på buffébordet som till lunch med en matig sallad.
Läs merHalloumi Stroganoff
Prova vardagsfavoriten stroganoff med ost istället! Får du rester över går de fint att frysa in eller att ha som lunchlåda dagen efter.
Läs merPizza bianco med primörer
En pizza bianco är en pizza utan tomatsås, här gräddas pizzan med vinkokt lök, crème fraiche och ost. När pizzan är klar toppas den med färska primörer för extra crunch!
Läs merGrillad pizza med zucchini
Frasigt härlig pizza som kräver baksten och en grill med lock för att bli bra. Det går också bra att göra pizzan i ugnen. Var noga med att krama ur vätskan ur zucchinin, annars blir pizzan lätt för blöt.
Läs merRödbetor med getost och pinjenötter
Rödbetor passar fantastiskt bra ihop med krämiga getost och söt honung. Strö över rostade pinjenötter och pepprig rucola och njut!
Läs merPizza Napoletana
Detta är den enkla och ursprungliga pizzan från Neapel, som lagats på ett vis i flera hundra år.
Läs merSallad med rödbetor, durumvete och dillyoghurt
Nykokta små rödbetor hamnar med fördel i en matig sallad med salt ost, dillyoghurt och krispig zucchini.
Läs merKantarelltoast med löjrom och crème fraîche
Ljuvlig kombo av två klassiska toasts. Kantareller och löjrom i ett härligt möte mellan skog och hav.
Läs merBönbiffar i pitabröd
Bönbiffar, härliga vegetariska biffar, serverade med fräscha grönsaker och god dressing i pitabröd. Bönbiffarna görs av kidneybönor och cottage cheese.
Läs merSvamptacos
Tortillabröd fylld med avokadoröra, kål, svamp och picklad lök, helt underbart god kombination.
Läs merTrattkantarellsoppa
Med syrad grädde blir svampsoppan ännu godare, servera som en festlig förrätt eller varmrätt med nybakat bröd.
Läs merAvokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes
En värmande och uppiggande soppa på vinterhalvåret. På sommaren kan man likaväl äta soppan kall. Tips på topping att strö över 1 tsk sesamfrön och/eller 1 msk pumpakärnor.
Läs merPizza med tomat och vitost
Knaprig pizzadeg med god tomatsås som toppas med ost, rödlök och basilika.
Läs merVegetariska tacos
Vegetarisk röra med gräddfil, hela svarta bönor och tärnad vitost. En enkel och snabblagad rätt som serveras med mjuka eller hårda tacoskal.
Läs merEnkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon
En vardagspizza med wow-faktor! Här ligger fokuset på det gröna och köttet fungerar som smaksättare. Väldigt flexitarian!
Läs merFärskpotatissallad
Fräsch potatissallad med tydlig smak från saftiga äpplen och mild sälta från kapris. Fransk senap, dijonsenap, ger god smak och ett extra sting till färskpotatisen.
Läs mer