Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Tryffelsvinets favoriträtter från Arla med tillhörande vintips
Filtrering
Köttgryta med rosmarin och sardeller
Denna köttgryta är riktigt smakrik och saftig. Sardellerna bidrar med god sälta och den färska rosmarinen ger en djup och fin smak. Koka gärna denna köttgryta dagen innan den ska avnjutas. Då hinner smakerna sätta sig extra bra.
Läs merOxfilé med gremolatasmör
Saftig oxfilé på en bädd av fräscha grönsaker som gör succé på helgmiddagen!
Läs merLyxig oxfilépasta
En lyxig oxfilépasta är perfekt till fredagens extra goda middag eller när du vill bjuda gästerna på något riktigt gott. Pastan vänds ner i en krämig sås med kantareller, dijonsenap och färska örter. På med nystekt oxfilé och rikligt med färskriven parmesan. Servera direkt!
Läs merOxfilé med madeirasås
Detta är en riktigt lyxig festrätt med oxfilé. Underbara tillbehör i form av ost- och chilifyllda potatisar, en len och krämig madeirasås samt krispiga haricots verts. Det går bra att förbereda såsen och potatisarna, men köttet ska du steka bara en stund innan det ska avnjutas.
Läs merGrönsaksbiffar
Dessa grönsaksbiffar är gjorda på palsternacka, morot, cottage cheese och havregryn. Panering med frön ger härligt krisp! Servera dem gärna med klyftpotatis, sallad och tzatziki, eller varför inte i hamburgerbröd!
Läs merHasselbackspumpa
Pumpan får ett frasigt yttre när den steks på hasselbacksvis med örter och rikligt med smör. En underbar vegetarisk rätt, eller som ett tillbehör till kyckling eller lammfärsbiffar. Denna hasselbackspumpa har vi toppat med brynt smör, rostade hasselnötter, granatäpple och krämig och vitost.
Läs merSeafood boil
Seafood boil är en maffig kreolsk gryta med både majs, smakrik korv, potatis och skaldjur. Grytan kokas i en buljong smaksatt med apelsin, citron och cayennepeppar. När rätten är klar lyfts alla godsaker upp och läggs på ett stort fat. Buljongen serveras separat som en smakrik dipp. Vi tillagar denna seafood boil med kräftor, men det går att tillsätta de skaldjur som önskas!
Läs merKantarellmacka
Alla kan ju göra en kantarellsmörgås men det här är en uppgraderad version med en ostkräm från himmelriket. Om du dessutom toppar den med syrliga lingon och lite färsk tryffel så har du en rätt i absolut världsklass. Receptet är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Läs merMusselsoppa
Musslor är en av extremt få råvaror som kan kallas för klimatpositiva. Eftersom musslor inte behöver något foder utan silar växtplankton ur vattnet så bidrar musselodlingar till att minska övergödningen av havet. Dessutom är de fulla av näring såsom protein och järn. Att de dessutom är vansinnigt goda med bara lite lök, matlagningsvin och grädde är en bonus. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Läs merSpetskål i ugn
När spetskålen tilagas i ugn får den en lyxig och lite bränd smak. Toppad med finriven lagrad ost är detta en riktig höjdare! Servera den antingen som förrätt, eller som tillbehör till en varmrätt!
Läs merPizza med nduja
Nduja är en stark och kryddig bredbar korv från södra Italien. Den är underbart god på just pizza, och med ägg till blir det en fantastisk brunchpizza! Prova dig fram till hur mycket du vill ha på, den är stark – och god!
Läs merFransk löksoppa
Klassisk soppa från Frankrike som toppas och gratineras med baguetteskivor och riven Gruyère. Den här löksoppan innehåller också rökt sidfläsk eller bacon. Värmande, enkelt och så fantastiskt gott!
Läs merRamen med biff, brynt smör och svart vitlök
Ramen är en populär japansk nudelsoppa med smakrik buljong. Det brynta smöret med mörkrostad vitlök förhöjer smaken ytterligare. Du kan välja att servera den med kyckling, tofu eller räkor.
Läs merMoules frites
Vin- och gräddkokta blåmusslor med nyfriterad pommes frites känns riktigt lyxigt, men är både billigt och enkelt att lyckas med. Var noga med att tvätta musselskalen väl och släng bort de som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem.
Läs merNudelsallad med räkor
Sväng ihop en färgglad sallad med nudlar, mycket grönt och krämig dressing. Glasnudlar är gjorda av mungbönor och kokar på ett kick.
Läs merPasta frutti di mare
En lyxig pastaklassiker med färska räkor, halstrade pilgrimsmusslor och smörstekta brödkrutonger. Toppa allt med smakrik parmesanost och färsk basilika.
Läs merFiskpaket med smörig torsk och musslor
Torsk, potatis och musslor tillsammans med smör och salladslök gottar ihop sig i paket som tillagas i ugnen. Perfekta att ha förberedda i kylen!
Läs merJordärtskocksrisotto med örtstekt kyckling
En storfavorit som alltid går hem – klassisk italiensk risotto; här i en spännande tolkning med jordärtskockor och utsökt örtstekt kycklingbröstfilé. En risotto ska röras om ofta. Medan du gör det, sköter sig kycklingen själv i ugnen.
Läs merAsiatisk biffsallad
Denna biffsallad är en riktig smakexplosion! Dressingen är gjord på brynt smör, soja, lime, ingefära, fisksås och vitlök. Nudlarna blandas med krispiga grönsaker, såsom sockerärtor, gurka och tomat. Det hela toppas med fint kött, aromatisk mynta och knapriga nötter. Underbart gott att bjuda på till fest!
Läs merMisostekt oxfilé med jordärtskocka, soja och steklök
En underbar oxfilé med asiatisk touch smaksatt med miso och soja. Oxfilen serveras med Jordärtskockor på två sätt – rostade och som kräm. En smakrik och läcker rätt att servera vid festliga tillfällen! Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.
Läs merPankostekt kyckling med citron
Panko är ett asiatisk ströbröd med större flingor som ger oemotståndligt krisp och passar perfekt till kyckling. Håll koll på tiden när du fräser på grönsakerna till matvetesalladen, de är godast med lite tuggmotstånd.
Läs merDumplings
Om du inte gjort egna dumplings tidigare så ska du definitivt testa det här receptet! Enkel rätt som dessutom är underbart god! Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker. De här är fyllda med smakrik fläskfärs, salladslök och kål. Servera dumplings med dippsås och chilistekt broccoli.
Läs merKlassisk krämig risotto
Här kommer ett recept på en krämig och lyxig risotto – en italiensk maträtt som uppskattas av alla. Den här rätten passar utmärkt till middag och är dessutom enkel att variera. Konsten att lyckas med en risotto är att välja rätt ris. Både Arborio eller carnaroliris passar utmärkt. Smaka av risotton med salt och peppar innan servering.
Läs merReuben sandwich
Reuben sandwich är en amerikansk macka med mycket pastrami, saltgurka och dressing. Bröden fylls med alla godsaker för att sedan smörstekas. En riktig mack-klassiker som är perfekt att bjuda på till brunch!
Läs merGrillad biff med bluecheesesmör, grillat päron och ugnsrostad potatis
Gör ett enkelt kryddsmör genom att mosa smör och mögelost. Passar perfekt på biffen tillsammans med honungsgrillade päron.
Läs merGrillade lammfärsspett med färskost
Finurliga spett med krämig fyllning av färskost smaksatt med söt paprika. Forma färsen tätt runt spetten så rinner fyllningen inte ut.
Läs merHelgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm
Använd helst fast honung. Den smakar mer och gör glazen lagom flytande. Pensla mot slutet av grillningen när morötterna börjar få fin färg.
Läs merGrillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad
Härlig dragonkyckling med klassiska, enkla råvaror blir till en smakrik och spännande rätt. Hacka ihop ingredienserna till salladen på en stor skärbräda innan de blandas med vinaigretten.
Läs merKycklingsallad med ägg och ost
En smakrik sallad som går snabbt att göra med färdiggrillad kyckling. Hittar du inte frysta sojabönor går det bra med frysta ärtor eller färska sockerärtor istället.
Läs merGrillad biffsallad
Den här salladen går lika bra att göra på rester av grillat kött eller kyckling, skiva tunt och häll på den goda dressingen – klart!
Läs merGrillad entrecôte med medelhavssmör
Grillad entrecôte blir om möjligt ännu saftigare om man grillar den i lite tjockare skivor och sedan skivar upp den vid serveringen. Kryddsmöret blir ännu godare när man vispar det och serverar det rumsvarmt.
Läs merHelgrillad blomkål med rivet ost- och gräslökssmör
Grillen lockar fram en härlig sötma ur blomkålen som får gott sällskap av smör med smakrik ost och gräslök. Gör gärna lite extra av kryddsmöret, passar till det mesta från grillen!
Läs merPotatisgnocchi med gräddgrillad mangold
När mangold penslas med grädde och grillas över öppen eld förvandlas den till en smakexplosion med massa djup i smaken som kan liknas med finaste köttbit. När grillen ändå är tänd kan man passa på att grilla morgondagens kyckling till en sallad, lite bröd till middagen eller frukt till glassdesserten.
Läs merGrillad sparris och zucchini med vitost
Grillad sparris – krispig och örtig sallad. Perfekt tillbehör till vilken grillunch eller grillkväll som helst. Underbart gott recept på grillad sparris!
Läs merGrillad broccoli med blåmögelost och rostade hasselnötter
Gott som tillbehör eller hel rätt. Använd gärna så mycket som möjligt av broccolin, det sitter lika mycket smak i stjälken.
Läs merGrillspett med citron
Lite citron gör det vanliga grillspettet ovanligt gott. Här får du recept på härligt möra grillspett av lamm eller entrecôte.
Läs merHeta korvar med fruktig bulgur
Smakrik middagsmat som kan varieras med olika kryddade korvar. Sött och syrligt, knaprigt och ostigt!
Läs merSöt toast med valnötter och päron
En annorlunda och välsmakande toast. Valnötternas karaktäristiska smak passar bra ihop med honung och päron.
Läs merHelbakad rotselleri med smörsås
Efter en lång tid i ugnen blir den här rotfrukten söt i smaken och får en mjuk konsistens. Väldigt gott ihop med en syrlig smörsås som balanserar sötman. Rotsellerin går bra att baka i förväg och sedan värmas hel i ugnen eller en stund på grillen. Vill du ha en helt vegetarisk rätt kan du så klart utesluta rommen och t ex blanda ned hackade örter av valfri sort.
Läs merGrillad tomatsallad
En hastig grillning ger tomaterna och salladslöken djupare smaker. Använd gärna bifftomater som inte är helt mogna. Den ljumna salladen är god som förrätt tillsammans med grillat bröd eller som tillbehör till det mesta från grillen.
Läs merGrillad svartrot med örtemulsion
En variant på bearnaisesås som ger svartroten ett lyft. Svartrötterna kokas mjuka och får därefter lite rökt smak och en karamelliserad yta på grillen. Champagnevinäger gillas av många kockar för sin milda syra och goda smak. Den går att ersätta med en mindre mängd vitvinsvinäger.
Läs merGrillad fisk med ingefärssås
Till den nygrillade fisken är det gott med en kall och kryddig sås.
Läs merSallad med kyckling, mango och örtquinoa
Den chiliheta kycklingen passar utmärkt ihop med osten och den söta mangon.
Läs merGrillad kyckling al limone
En riktigt god grillad kyckling! Utbankad filé – både godare och snabbare.
Läs merGrillad kyckling med vattenkrassesallad
Skippa marinering och påpenslad glaze, grilla kycklingen med endast salt. Efter grillningen vänds den istället runt i kryddat smör – ett riktigt lyft för sommarens grill. Den nygrillade saften från den goda kycklingen blandas runt med smöret och blir som en sås. Underbart!
Läs merYoghurtsås med koriander
Fräsch och frisk yoghurtsås med smak av koriander och lime, som passar fint till fisk, kyckling, fläskkött eller grillspett med asiatiska influenser.
Läs merKycklingklubbor med kikärtssallad
Grillade kycklingklubbor är uppskattat av alla åldrar och passar också bra som plockmat.
Läs merEntrecôte med ancho-rub
Ljuvlig entrecote som gnids in med en torr kryddblandning med mild, lite rökig anchochili som ger köttet extra smak. Grilla sedan köttet och bjud med goda grönsaker.
Läs merGrillad potatis med grönt ört- och vitlökssmör
Lagerbladen blir lätt rökta på grillen, vilket passar fint med potatisen. Örterna som mixats med lite olja ger smöret god smak och härlig färg.
Läs merPurjolök och fänkål i foliepaket
Smakrikt foliepaket som sköter sig självt medan fisken eller köttet är på grillen. Använd gärna det smälta smöret som sås också.
Läs merPortabelloburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och soltorkad tomat
Portabelloburgare är saftiga och matiga vegetariska burgare som alla kommer älska. Toppade med sötsyrlig marmelad, torkade smakrika tomater och härlig mjuk ost blir dessa vegetariska burgare till riktiga höjdare.
Läs merKyckling i pitabröd med coleslaw på primörer
En krispig och krämig coleslaw är ett fräscht och gott tillbehör till såväl kött som fisk. Perfekt till hamburgare och kryddiga korvar också.
Läs merGrillad pizzamacka med färsk oregano
Saftig och god toast med inspiration från Italien. Pizzatoast är perfekt till fredagsmyset eller vickningen.
Läs merOxfilé med kantarellsmör
Perfekt stekt eller grillad oxfilé serverad med kantarellsmör som ger ljuvlig smak av svamp och doft av skog.
Läs merKycklingburgare med rökt paprika och tomat
Kycklingburgare på grillad kycklingfilé mellan skivor av härligt surdegsbröd. Med smaksatt crème fraiche som dressing blir dessa kycklingburgare till riktig snabbmat när den är som bäst!
Läs merChokladbakade bananer
Prova en lyx-variant på lägereldsklassikern grillad banan. Här får de chokladspäckade bananerna sällskap av försvinnande god kardemummagrädde!
Läs merGrillad viltburgare med enbärskräm och rostade morötter
Prova att grilla viltburgare! Den syrliga enbärskrämen lyfter viltsmaken på ett fantastiskt sätt.
Läs merLammkotletter med tomat- och brödsallad
Låt det här kryddiga smöret smälta på nystekta lammkotletter och servera till den härligt gröna bönsalladen – himmelskt!
Läs merGrillad biff med ugnsstekta grönsaker och bearnaise
Biff med bea, det här är klassiska smaker på ett enklare sätt. Att pensla potatisen med smör gör det extra gott!
Läs merBechamelsås
Bechamelsås är en grundsås som används i lasagne med ost, till torsk med ägg och i olika gratänger.
Läs merExtra fyllig tomatsås
En snabbgjord tomatsås med färska örter och kapris. Servera gärna med nykokt spagetti och riven parmesan.
Läs merRamen med kyckling
Ramen är en populär japansk soppa med tuggiga nudlar, mustig buljong och en rad olika toppings. Det är viktigt att bygga upp ramen på rätt sätt. Som smaksättning görs en tare. Den ska ligga i botten av en djup skål. Häll på het buljong, nykokta nudlar och dina toppings. Servera direkt och slurpa i dig din rykande heta ramen.
Läs merTuna melt sandwich
Tuna melt är en amerikansk klassisk macka som du snabbt lagar till. Smörstekt bröd med kryddig tonfiskröra emellan – lika syndigt god som den är lättlagad. Perfekt när du vill äta en god, men lättlagad middag som samtidigt känns lyxig. Comfort food när den är som allra bäst!
Läs merKycklinggratäng
Detta är en riktigt krämig och smakrik kycklinggratäng. Purjolök och champinjoner samsas med potatisgnocchi i denna festliga kycklinggratäng smaksatt med dijonsenap, dragon och cheddarost. Servera gärna med en frisk tomatsallad och späda fina salladsblad. Lika gott till vardag som till fest!
Läs merTorsk med varm äpple- och kålsallad
Ugnsbakad torsk serverad med en fräsch och varm sallad som får både sötma och syra från äpple. Toppa med brynt kryddsmör med hasselnöt och salvia.
Läs merPorterbiff
Klassisk mat som lagas på minimalt med tid! Generöst med kryddor som ger härlig doft och smak.
Läs merSmakrik pasta puttanesca
Pasta puttanesca är en smakrik och läcker tomatsås. Denna italienska pastaklassiker ska innehålla både sardeller, oliver, chili och tomater. Alla dessa ingredienser bidrar till en mustig och smakrik tomatsås. Ju längre du låter såsen sjuda, desto mustigare blir din pasta puttanesca!
Läs merKycklingklubbor i ugn
Mat på plåt som sköter sig själv i ugen är både gott och väldigt enkelt att få till. Dessa kycklingklubbor i ugn blir riktigt smakrika och saftiga då de är panerade med kryddig panko. Detta blir underbart gott serverat med rostad vitlökssås och potatis.
Läs merKyckling i ugn med rotfrukter och salvia
En smakrik och lättlagad kycklingrätt där allt tillagas i samma form. Lika god till vardag som helg.
Läs merKycklinglår i ugn
Denna enkla rätt med saftiga kycklinglår som tillagas i ugnen är sagolikt god. Såsen kokas i samma panna som kycklingen steks. Sedan hälls såsen, som består av soltorkade tomater, parmesan, chili flakes och grädde över kycklingen i formen och lagas klar i ugnen.
Läs merSmörstekt torsk med japansk soja och rostade hasselnötter
Smörstekt torsk med rostade hasselnötter och brynt smör passar fint med en frisk äppel- och spenatsallad. Serveras med krämig potatispuré!
Läs merJanssons frestelse
Denna svenska klassiker är ett måste såväl till midsommar som till jul och passar minst lika bra till lunchen som till den sena vikningen (eller varför inte sen frukost dagen efter?).
Läs merKycklingpasta med spenat och parmesan
Viva Italia med den här snabblagade och smakrika kycklingpastan. Riv gärna över parmesan före servering för extra mycket italienkänsla!
Läs merOxfilé med trattkantarellsås och hasselbackspotatis
Oxfilé som serveras med krispig hasselbackspotatis och krämig svampsås är riktig festmat när den är som bäst! Hasselbackspotatisens krispighet är underbar till det möra köttet och den smakrika svampsåsen.
Läs merHelgrillad fläskkarré med salvia och citron
Helstekt på grillen ger oslagbart saftigt kött med fin yta, använd stektermometer för bästa resultat.
Läs merKyckling Kiev med syrlig kålrabbisallad
Att fylla kycklingfilé med smör gör den saftig och smakrik. Detta är en klassisk rätt från Ukraina. Servera den gärna med ugnsrostad potatis och en god sallad.
Läs merEnchiladas med kycklingröra
Enchiladas liksom tacos tillhör det mexikanska köket. Enchiladas är gratinerade rullar av tortillabröd, ofta fyllda med kött eller kyckling. Välj din favorit!
Läs merSnabb hollandaise
En klassisk hollandaisesås där vi har förenklat momenten så du snabbt får ihop din favoritsås. Här hittar du vår rekommendation på vin till hollandaise.
Läs merBearnaisesås
Att göra sin egen béarnaise imponerar på många. Med en mixer är det här receptet på béarnaisesås lätt att lyckas med – här hittar du också tips på vin till bearnaisesåsen.
Läs merGrönpepparsås
Vår grönpepparsås är gott krämig och smakrik av inlagd grönpeppar. Serveras gärna med anka eller biff. Här finner du också tips på vin till grönpepparsåsen!
Läs merSaltimbocca på kyckling med saffransrisotto
Risotton går att variera i det oändliga med olika grönsaker och kryddor. Den krämiga konsistensen är fredagsmys på hög nivå!
Läs merKlassisk plankstek
Duchessepotatis är extra lyxigt potatismos med äggula och riven cheddarost. Ta en genväg och servera planksteken med färdig bearnaisesås.
Läs merKlassisk Caesarsallad
Recept på klassisk caesarsallad med krämig dressing. Den här fräscha salladen passar de flesta tillfällen och är alltid lika uppskattad! Här med lagrad svensk hårdost istället för parmesan. Toppa caesarsalladen med nystekta krutonger och tärnad ost – servera direkt.
Läs merKreolsk jambalaya med musslor och chorizo
En festlig risrätt med rötter i kreol-köket från de amerikanska sydstaterna. Servera gärna med ett nybakat bröd och den svalkande vitlöksyoghurten.
Läs merPad thai med räkor och koriander
Underbart gott recept på Pad Thai – släpp loss dofter av det thailändska köket vid middagsbordet. Pad thai är en street food-klassiker som går hem hos alla. Variera chilistyrkan efter tycke och smak och toppa med jordnötter, koriander och chiliflakes innan servering.
Läs merBiff Rydberg
Biff Rydberg är bland det godaste som svensk husmanskost har producerat. Med mör oxfilé, smörstekt potatis och bakad lök är det en given succé.
Läs merBeef Wellington
Beef Wellington är en riktigt god och lyxig festrätt. Oxfilén bakas in i smördeg med en fyllning av svamp och anklevermousse. Denna klassiker serveras med underbar madeirasås och rotselleripuré.
Läs merRödvinssås
Klassisk rödvinssås är oslagbart gott till stekt eller ugnsstekt kött. Med ljuvlig smak av schalottenlök, tomatpuré och kalvfond lyfter vår rödvinssås varje maträtt.
Läs merDumplings med kyckling
Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som gärna dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker eller gör själv efter vårt recept.
Läs merDumplingdeg
Att göra deg till egna dumplings är roligt! Variera fyllningen efter egen smak och ät dem med soja, dipsås, eller i en soppa. Prova även dumplings med söta fyllningar till efterrätt.
Läs merPulled pork med mos på jordärtskockor
Pulled pork tillagas tills den är så mör att det går att dra isär köttet, utan att använda kniv. Det är riktigt lättlagad ”comfort food” och perfekt mat till många. Stek gärna löken länge och inte för varmt, då blir den söt och god.
Läs merSnabb pizzadeg utan jäst
En frasig och snabbfixad pizzadeg för folk i farten. Ingen jäst är lika med ingen jästid! Bara att svänga ihop, kavla ut och toppa med valfri topping.
Läs merAsiatisk lax
Lax i ugn är alltid en uppskattad rätt. Här är ett lättlagat recept på asiatisk lax som sköter sig själv i ugnen. Kryddad med ingefära, chili och lime och toppad med färsk grovhackad koriander. En läcker rätt att bjuda på till vardag som fest!
Läs merFisksoppa med fänkål och saffran
En smakrik och krämig fisksoppa med både färsk fänkål och fänkålsfrön. Den är lätt- och snabblagad och passar bra när man många.
Läs merKycklinggryta med chorizo
Kyckling, smakrik korv och bönor i en robust och kryddig gryta som är lika god som den är lättlagad. Comfort food i ordets rätta bemärkelse.
Läs merStekt biff med ugnsbakade betor, kryddig krassekräm och rostad vitlökssky
Nyårets kanske godaste huvudrätt signerad Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo. Tänk family style dinner och laga även upp den vegetariska huvudrätten. Servera sedan komponenterna var för sig så får alla runt bordet ta för sig och smaka av allt.
Läs merRevbensspjäll med fikonsallad
Tunna revbensspjäll läggs i rökig marinad, tillagas i ugnen och serveras med kålsallad toppad med blåmögelost och fikon. Perfekt på julbordet!
Läs merCoq au vin
Snabb variant av klassisk Coq au vin, men med kycklingfilé i vinet istället för tupp. Då får du snabbt till denna härliga franska maträtt.
Läs merKyckling i ugn med sparris och rostad vitlökskräm
Lättlagad och populär ”allt-på-en-plåt” middag med ljuvlig vitlökskräm. Istället för broccoli kan du ta blomkål eller små körsbärstomater eller dubbla mängden sparris.
Läs merPotatisgnocchi med brynt salviasmör
Att göra egen gnocchi är ett fantastiskt sätt att med enkla råvaror laga god mat. Prova gärna att byta ut potatisen mot pumpa, sötpotatis eller rödbetor. Salviasmör är en självklar komponent till denna rätt.
Läs merSaffranskladdkaka med vit choklad och passionsfrukt
Saffranskladdkakan är en klassisk kladdkaka med smak av saffran. Den vita chokladen gör kakan kladdig och härligt söt. Den syrliga passionsfruktstopping ger en fin smakbrytning. Denna kaka är en perfekt avslutning på julmiddagen.
Läs merStekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter
Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.
Läs merBookmaker toast
Bookmaker toast är en riktigt lyxig macka med stekt entrecôte, dijoncrème, rikligt med färskriven pepparrot och äggula.
Läs merKarljohansoppa med gruyère och bacon
En av våra mest ståtliga svampar, Karljohan, är det gott att laga soppa på. Krispigt bacon och lagrad ost blir fina smakbrytningar. Servera antingen som förrätt eller som huvudrätt, då gärna med ett gott bröd.
Läs merTryffelpasta med Gruyère
En lyxig tryffelpasta med få ingredienser. Servera gärna denna gräddiga tryffelpasta med smörstekt svamp, kyckling eller oxfilé. Denna tryffelpasta ska avnjutas alldeles nylagad och pastan ska vara al dente.
Läs merMustig chiligryta
När löken är skalad är halva jobbet gjort! En enkel och riktigt mustig gryta som behöver god tid på spisen men sköter sig själv.
Läs merViltgryta på älg
Till grytor passar det bra med framdelskött som högrev, bog och bringa. Låt puttra – länge!
Läs merHelstekt fläskfilé med rostad pumpa och ost
Lättlagad och färgsprakande maträtt där pumpa och kött steks tillsammans och ger varandra smak. Lägg upp allt på ett fat och toppa med krispiga frön, rucola och balsamicodressing.
Läs merSnabb och mustig kycklinggryta
Underbart god och generös kycklinggryta. Njut av den mitt i veckan eller som enkel festrätt.
Läs merTomatgalette med purjolök och ost
Denna enkla franska paj är fantastiskt vacker att ställa på buffébordet eller som ensamrätt med en matigare sallad. Använd gärna tomater med olika färg och form för bästa effekt!
Läs merCacio e pepe
Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska. Det är en riktig smaksensation trots de få ingredienserna. Hemlagad pici är den klassiska pastasorten till denna otroligt goda rätt.
Läs merLaxtårta med löjrom
Lyxig laxtårta toppad med löjrom – en favorit då det dukas upp till buffé eller som drinktilltugg. Ta en bit innan den är slut!
Läs merKycklingröra med curry
En matig sallad med en smakrik röra gjord på söt mango chutney och curry.
Läs merOstfrittata med kräftstjärtar
Ett av våra favoritskaldjur är kräftor. Här ligger de på en lyxig och lättlagad frittata.
Läs merGrillad citronfisk i paket med örtklick
En snabb och enkel allt-i-ett rätt att lägga på grillen och sen komplettera med färdig sås. Att grilla fisken i paket är ett lätt sätt att få fisken perfekt i konsistens.
Läs merSallad med rostbiff, krasse och päron
Härlig vår- och sommarsallad som mättar gott! Perfekt att ta med på picknicken!
Läs merStekt biff med bearnaise och krispig bönsallad
Stek eller grilla köttet snabbt på hög värme så det blir rosa inuti. Skär upp och dippa i bearnaisesås. Servera med krispiga bönor.
Läs merKalvschnitzel med svartkål och brynt smör
Att rosta mjölet till paneringen ger ny smak åt schnitzeln. Servera svartkål med syra från citron och nötigt, brynt smör till. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.
Läs merSkaldjursplateau med två såser
Lyxig skaldjursplateau med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplateau ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor eller ostron.
Läs merSvamp- och purjolökspaj
Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Fungerar lika bra med goda champinjoner i grönsaksdisken.
Läs merTartar på hjortfilé med rostad lökkräm och löjrom
Allt viltkött får ett lyft av korianderfrön. Hacka hjortköttet till tartaren för bästa smak. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.
Läs merRöding med löjrom, blåmusslor och rotfrukter
Festlig röding i ugn med ugnsbakade rotfrukter, toppat med blåmusslor som kokat i crème fraiche och löjrom. Välj gärna ekologiska råvaror som ger mycket smak, då behövs knappt några kryddor.
Läs merUgnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker
En riktigt lyxig och lättlagad festmåltid med tre sorters rom
Läs merHummertacos med hemgjorda tortillas
Taco de luxe med hemgjord potatistortilla, hummer, avokado och koriander om du vill.
Läs merPizzapaj med rödbetor
Söta rödbetor och salt ost i en paj som liknar en pizza kan bara bli succé. Perfekt start på festen eller som vegetariskt inslag på buffén.
Läs merVegetarisk sill i krämig ört- och citronsås
Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!
Läs merFylld portabello med örtig bönröra
Hugg in på matiga svamphattar fyllda med quinoa, ost och grönsaker. Perfekt som vegetariskt alternativ på buffén och festen.
Läs merFärsk ravioli med citron- och salviasmör
Att göra sin egen ravioli är ett enkelt sätt att imponera på middagsgästerna! Smör, salvia och citron är utmärkta smakkompisar till färskpasta.
Läs merUgnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp
Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.
Läs merLazy dinner – kyckling i ugn med grönsaker
Familjemiddag med allt på en plåt som kan förberedas i god tid innan det är dags att äta.
Läs merHamburgare med tre sorters lök
Saftig burgare som först sotas i torr stekpanna för att få den rökiga, grillade smaken. God med en smält skiva ost och lök i olika former.
Läs merBanh mi – vietnamesisk korv med bröd
Bahn mi, mackan som är en klassiker i det vietnamesiska köket, äts ofta som snabb lunch. Här har vi lånat konceptet och gjort en korv med bröd-variant!
Läs merStekt fisk med skaldjurssås
Riktig pubmat med extra karaktär av Guinness, eller annan stout, i såsen.
Läs merSkaldjurstårta
En underbar smörgåstårta med räkor och musslor för den som älskar allt det goda från havet. Suveränt god och mycket dekorativ att bjuda på.
Läs merHalstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör och blomkålspuré
En lyxig förrätt där det brynta sojasmöret gifter sig fint med den lena blomkålspurén. Tänk på att inte steka pilgrimsmusslorna för länge, då kan de lätt bli lite sega.
Läs merKantarellsås som passar till det mesta
Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.
Läs merSparris med pocherat ägg och hollandaise noisette
En klassiker i ny tappning. Fungerar utmärkt som både förrätt och tillbehör till varmrätten. Med brynt smör får hollandaisen en nötig smak.
Läs merBakad torskrygg med vitvinssås och gräslöksolja
Ansjovis får upp sältan i såsen och ger en härlig smak åt den bakade torskryggen. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.
Läs merVegetarisk pasta med grönkål, ost och frön
En supersnabb och krämig vegetarisk pasta som du svänger ihop på en kvart. Har du andra grönsaker i kylen som zucchini, paprika eller purjolök kan de också få hänga med i såsen.
Läs merKrämig jordärtskockssoppa
Jordärtskocka med sin milda, nötiga smak blir en len soppa tillsammans med syrad grädde. Spara en jordärtskocka och gör krispiga chips att toppa med, snyggt och gott!
Läs merBakad torsk med smörsås
Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet och blir inte torr. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.
Läs merAsiatisk nudelsallad med räkor
En ljuvlig nudelsallad med krispiga grönsaker och syrligt frisk och chilistark dressing. Nudelsalladen kan förberedas, men vänta med att blanda i grönsakerna tills den ska serveras.
Läs merGrillad tonfisk med noriwrap
Vacker finger food med asiatiska smaker. Sjögräsnudlarna kan ersättas med kokta risnudlar.
Läs merPilgrimsmusslor asian style
En varm och riktigt lyxig förrätt med spännande asiatiska smaker.
Läs merNudelsallad med chili och spenat
Lättlagad nudelsallad med gurka och babyspenat i en härlig blandning av asiatiska smaker och med lite sting av chili. Gott tillbehör till kött eller kyckling.
Läs merSallad med ceviche och koriandersås
Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk eller skaldjur som marineras i lime och kryddor och äts rå. Här får ceviche på färsk lax sällskap av en frisk sallad.
Läs merSotad lax med ljummen Sveciamajonnäs
Vacker och lyxig förrätt med lax som gravas och sedan sotas i torr panna. Servera ljummen majonnäs med smak av lagrad ost till. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Läs merHelgrillad lammentrecôte med vitlökssparris
Att tillaga lammentrecote på grillen är enkelt och blir riktigt smakrikt. Grillad grön sparris blir gott tillbehör tillsammans med en klick crème fraiche.
Läs merLaxcarpaccio med fläder
Carpaccio med lax och en len, grovkornig senapskräm är en fantastiskt god kombination. Vackra polka-, gul- eller rödbetor gör fatet med carpaccio till en succé.
Läs merGrillad fläskkarré med mangosallad
Lättgrillad fläskkarré vänd i en rub. Perfekt till en somrig mangosallad med krispiga salladsblad, bönor och myntadressing.
Läs merGrillade lammracks med smörkokt lök
Grillade lammracks går snabbt att tillaga. Små lökar som kokas mjuka i smör och blandas med gröna bönor blir gott tillbehör till våra peppriga lammracks.
Läs merHögrevsburgare med bacon och cheddar
Saftiga högrevsburgare med knaperstekt bacon, krispig sallad och smakrik cheddar. Högrevsfärsen gör burgarna extra saftiga och goda. Servera med cole slaw och rostad potatis.
Läs merGrillad lök med apelsin- och chipotleglaze
Söt och rökig glaze med lätt smak av lakrits passar perfekt till den söta löken. Lökarna är goda tillbehör till grillat kött.
Läs merGrillad aubergine med mynta, russin och pinjenötter
Smakrik rätt som passar bra på buffébordet eller till grillat – kyckling, fisk eller kött. Skivor av aubergine grillas och toppas sedan med söta russin och örter.
Läs merGrillad majs med limesmör
Söt majs får sällskap av ett sötsyrligt smör med chili. Iskall ost blir gott på den varma majsen.
Läs merOxfilé med spanska smaker
Superläcker festrätt med oxfilé där allt samsas på en plåt. Gratinera med chilismör precis före servering.
Läs merFiskgryta med fänkål och chili
Snabblagad fiskgryta med härligt mustig smak som går lika bra att äta som den är eller med ditt favorittillbehör!
Läs merLobster roll
Hoppa över korven och lägg en lyxig hummerröra i brödet istället. Perfekt bjudmat till förrätt eller som nattamat. Röran går bra att förbereda.
Läs merCiderkokta blåmusslor med smörstekta brödsmulor
Festlig förrätt med sälta från havet och sötma från cider. Blåmusslor är en riktig delikatess och betydligt enklare att tillaga än många tror.
Läs merSkaldjursgryta
En gryta à la Årets Kock. Nu kan du laga den hemma – smakrik och med imponerande doft!
Läs merLammstek med jordärtskocksgratäng och tomatsalsa
Underbart recept på lamm serverad med krämig gratäng. Fräsch och välsmakande tomatsalsa skapar fulländning.
Läs merHögrevsgryta med syrad grädde och sambal
En härligt mustig gryta med syra från grädden och lite hetta från sambal. Syrad grädde balanserar och höjer upp de starka smakerna av sambal och de söta av löken. Grädden ger också en fin konsistens.
Läs merKrutonger med friterad grönkål och löjrom
Lyxiga snittar med löjrom får sällskap av krämig smetana och krispig grönkål. De passar också bra som lättare förrätt. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Läs merHummer med rostad morotskräm och hasselnötsdressing
Hummer är alltid en njutning i sig! Här serverar vi ljuvliga marinerade hummerstjärtar med en underbar, söt kräm på rostade morötter och en dressing på hummerfond.
Läs merOxfilé med parmaflarn
Klassisk festrätt i ny tappning! Det läckra parmaflarnet är både snyggt och gott!
Läs merItalienska biffar i medelhavssås
Cara mia! Leta fram de soltorkade tomaterna och laga en krämig sås till färsbiffarna.
Läs merBönor med chili och chorizo
Bönor och chili är mer än bara mat för riktiga cowboys. Lägg till kryddiga korvar och skapa en het, mättande – och otroligt god måltid!
Läs merSaltkokt potatis med mojo rojo
Små ljuvliga potatisar att dippa i underbar sås – gott och salt från Kanarieöarna. Färsk potatis lämpar sig dock inte så bra för denna rätt.
Läs merFiskgryta med saffran
Ljuvligt doftande fiskgryta med potatis och grönsaker blir allt-i-ett-middag för hela familjen.
Läs merTimjankyckling med fransk senap
Kycklingfilé i en lättlagad sås med välbekant smakkombination av fransk senap och timjan.
Läs merNizzasallad med kall sås
En klassisk sallad från Franska Rivieran. Njut av läckra smakkombinationer och vackra färger.
Läs merSvampröra och lufttorkad skinka på baguette
En underbart krämig svampröra på shiitake eller champinjoner och crème fraiche smaksatt med vitlök och timjan. Denna röra gör succé som tilltugg eller förrätt.
Läs merVitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng och rödvinskokt rödlök
En klassisk lammstek är uppskattad bjudmat. Potatisgratängen med jordärtskockor är lättlagad och blir extra krämig när man först kokar den på spisen.
Läs merPavlova med lemoncurd
Vill du imponera på kalaset, sväng ihop den här supergoda tårtan! Marängbotten och lemoncurd kan du göra i förväg och sedan lägga ihop med kvarg och bär vid servering.
Läs merChiliglaserade revbensspjäll med potatis- och avokadosallad
Revbensspjäll som kokas och sedan glaseras och grillas blir härligt saftiga och goda.
Läs merPasta med örtgrönsaker
Pasta med frästa grönsaker, svamp och valnötter – en ny pastafavorit?
Läs merLax i folie
Foliepaket i ugnen är ett smidigt sätt att ge fisken mycket smak och du slipper både stekos och disk! Kryddsmöret går fint att frysa om du får över, ta fram och riv med rivjärn över fisk, potatis och grönsaker till nästa middag.
Läs merSpaghetti med krämig pesto
En krämig variant på allas favoritpesto i en snabb och enkel pasta. Gör gärna lite extra av peston, god som dressing eller dipp också!
Läs merRevbensspjäll med persikosallad
En klassisk spenatsallad med blåmögelost och valnötter får nytt sällskap av söta nektariner. God som den är men även till både hamburgare och revbensspjäll.
Läs merLaxbowl med kimchiyoghurt
Njut en bowl maxad med bra fetter, raw grönsaker och chilihetta från kimchiyoghurt. Välj själv om du vill servera med vitt-, fullkorns- eller råris.
Läs merOxfilé med persiljebearnaise
Oxfilé med smaker från Medelhavet, vackert serverad med körsbärstomater och smakrik bearnaisesås.
Läs merLamm med vitlök och getostkräm
Svenskt lamm är som allra bäst på hösten. Servera det med rostade vitlökshalvor och underbar getostkräm.
Läs merBakad hälleflundra med jordärtskockpuré
Läcker hälleflundra serverad med en len jordärtskockpuré som får fin smak av äpple samt syltade trattkantareller som är väl värda tiden det tar att sylta. Receptet har skapats av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.
Läs merKycklingsliders med chilidipp och tomatsalsa
Supergoda små grillade kycklingburgare gjorda på kycklingfärs och srirachasås. Serveras med smakrik och krämig chilimajonäs och fräsch tomatsalsa. En fullträff på grillfesten.
Läs merHelstekt kyckling med örter
Örter och citron under skinnet ger kycklingen extra mycket smak. Helstekt kyckling sköter sig själv i ugnen!
Läs merEntrecôte med ramslökssmör och råstekt sparris
Entrecote är gott att bjuda på vid festliga tillfällen. Ramslök växer vilt i kalkrik jord och när man steker den i smör smakar den milt av spenat, vitlök och purjolök.
Läs merPankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås
Härligt knaperstekt torsk med fluffig citrusgrädde. Panko är ett asiatiskt ströbröd som gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.
Läs merVariation på rotselleri med stekt ankbröst
Rotselleri på tre sätt – picklad med citron, som en smörig kräm och långlagad i ugnen – får sällskap av stekt ankbröst och rostade hasselnötter. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Läs merRosmarinkyckling med bacon
Kycklingen blir en kulinarisk fullträff när den fylls med vitlök, rosmarin och citron och omsluts av rökt sälta från bacon.
Läs merPizza bianco med kronärtskocka och tryffelost
Snabb pizza som görs på färdig deg som toppas med smakrik ost, knapriga pinjenötter, syrlig kronärtskocka och rosmarin. Njut bums!
Läs merCrostini med kycklinglevermousse
Kycklinglevermousse är lyxigt god men enkel att göra. Det är dessutom ett mycket prisvärt alternativ till exklusiv ank- eller gåslevermousse. En klick på crositini bli ett perfekt tilltugg.
Läs merOxfilé Provencale
Retro för en riktig fransk festklassiker. Oxfilé surprise går att förbereda dagen innan och bara värma med vitlökssmöret precis innan servering.
Läs merBoeuf Bourguignon
Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.
Läs merRäksamosas med picklad gurka och ingefärsdip
Små räkmackor vänds i sesamfrön och friteras gyllenbruna och frasiga i smör. Servera picklad gurka med hetta från chili och en svalkande yoghurtsås till.
Läs merVietnamesisk fläskkarré med risnudlar
Vietnamesiskt långkok med ljuvligt mör fläskkarré med vacker glaze som doftar och smakar underbart. Rostad vitlök att toppa med finns i asiatiska butiker.
Läs merVietnamesiska vårrullar med räkor
Vietnamesiska vårrullar gör du på blötlagda rispapper, bara att rulla ihop och äta direkt. Servera gärna som mingelmat med olika dippsåser.
Läs merRårakor på rotfrukter med varmrökt lax
Klassisk svensk mattradition i ny tappning! De här rårakorna får härlig sötma av palsternacka och morot och picklad blomkål ger välkommen syra till.
Läs merSnabbgravad honungslax med persikosås
Prova att snabbgrava laxen nästa gång du ska grilla. Både enkelt och gott!
Läs merGrönkålspaj
Grönkålspaj med sprött pajskal och krispighet från flagad mandel passar lika bra på buffébordet som till lunch med en matig sallad.
Läs merLågtempererad rostbiff med tomater
Lågtempererad rostbiff blir extra saftig. Kvisttomaterna bakas tillsammans med köttet och får extra färg i ugnen under tiden köttet vilar. Gott med gratäng till.
Läs merSnittar med löjrom
Festligt med godaste röran i tunnbröd och topping av löjrom. Perfekta snittar till hungriga gäster!
Läs merOstsnurror
Sätt snurr på smördegen med ett lager smakrik ost emellan. En stund i ugnen och snurrorna blir krispiga snacks till drinken, charkbrickan eller soppan. Krydda gärna med finhackade örter, rivet citronskal eller chili för extra smak.
Läs merDovhjort med jordärtskockskräm
Dovhjortsfilé med kräm på jordärtskockor blir till en underbar kombination i denna lyxiga rätt. Syrliga, syltade lökar, en ljuvlig löksky och krispigt ostströssel toppar rätten.
Läs merLammstek med varmt örtsmör
När lammsteken bakas med en smörig rub med örter, citron och kapris blir den både saftig och smältande mör. Särskilt om du låter den vila innan servering.
Läs merCasserole med torsk och musslor
Bjud på det bästa från havet i en elegant gryta med klassiska smaker av vitt vin och syrad grädde.
Läs merTimjanstekt lammentrecote med nötrostad blomkål och dillsmörsås
Långsamt bakade tomater och blomkål rostad med hasselnötter passar fint ihop med lammentrecote. Servera gärna citronsmörsåsen i en skål bredvid.
Läs merHalloumi Stroganoff
Prova vardagsfavoriten stroganoff med ost istället! Får du rester över går de fint att frysa in eller att ha som lunchlåda dagen efter.
Läs merTorskrygg med pocherat ägg och vitvinssås
Klassisk fiskrätt med torskrygg i ljuvlig vitvinssås med citron. Såsen kan förberedas. När fisken rimmas blir den fastare i köttet och får mer smak. Sen sjuder du den precis innan servering. Receptet har skapats av Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007.
Läs merRostad kyckling med dragonsås
Hel kyckling som får smak av dragon och vitlök. Servera med en krämig sås.
Läs merRosmarinkryddade lammkotletter
Lammkotletter tillsammans med ugnsbakad potatis i en härlig middagsrätt. Perfekt med den klassiska smakkombinationen av getost och rosmarin. Enkelt och så gott!
Läs merÄlgfärsbiffar
Få mycket smak på färsbiffarna med älgfärs och krämig ost. Servera med klassiska tillbehör – potatis, gräddsås och lingon förstås.
Läs merPasta med lax och musslor
Sötsyrliga äpplen lyfter smaken på det här receptet med krämig laxpasta med musslor.
Läs merLammgryta med bondbönor
Medan lammgrytan med äppelcider sjuder på spisen har du tid att ta ut bondbönorna ur sitt skal. Det är lite pilligt men väl värt besväret. Tryter tålamodet kan du ta skärbönor.
Läs merBBQ ribs med rostad pumpa och dippsås
Tack vare kokning blir revbenen just så där perfekt möra och mumsiga, dessutom med generöst mycket glaze. De är perfekta att förbereda för att sedan frysa in eller låta marinera i glaze i upp till 2 dagar i kyl.
Läs merÄgg- och romröra
Krämig röra med härlig ton av fransk senap. Kvarg, som är en färskost, gör den lätt och frisk i smaken.
Läs merZabaione med citron och bär
Äggkräm, eller zabaione som den italienska klassiska desserten heter, passar perfekt till fest då den är lätt att förbereda. Servera gärna med blandade färska bär.
Läs merUgnsbakad lax med flädersås
En rub med fänkålsfrön ger laxen lätt smak av lakrits. En god flädersås lyfter smakerna ytterligare.
Läs merBaconlindad kycklingfilé
Kycklingfilé lindad i bacon med smak av rosmarin och aromatiskt kryddsmör. Den här festliga rätten passar bra både som vardagsmat och till kalas.
Läs merGrillad fläskfilé med grönsaksbulgur och chilibearnaise
Grillade skivor av fläskfilé som du serverar med grönsaksbulgur och god sås. Vänd ner ruccola i bulgurn precis innan servering och servera med chilibearnaise.
Läs merGräddmjölkskokt kummel med stekt bladkål och potatiskräm
Kummel är en god och mager fisk med vitt, fast kött som passar utmärkt att tillaga i ugn. Fisken går att byta ut mot t ex torsk, kolja eller sej.
Läs merRäkröra med sparris
Recept på underbart god röra som är perfekt till bakad potatis eller på toast. Jättegod variant på toast skagen – med sparris.
Läs merHögrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones
Härlig hamburgare på högrevsfärs med dressing som får smak av mögelost. Högrevsfärs är lite fetare än nötfärs och passar bra att grilla.
Läs merGrillad fläskkarré med gurkyoghurt och silverlök
Fläskkarré är det optimala grillköttet; gott, saftigt och lätt att lyckas med, dessutom till bra pris. De grillade citronerna ger en naturlig sötma.
Läs merPizza bianco med primörer
En pizza bianco är en pizza utan tomatsås, här gräddas pizzan med vinkokt lök, crème fraiche och ost. När pizzan är klar toppas den med färska primörer för extra crunch!
Läs merPasta med fänkål och lax
Krämig pasta med god smakkombination av lax och fänkål. Som extra smakhöjare strös riven ost över pastan före servering.
Läs merRödbetsgravad lax med vispad citronkräm
Egengravad lax blir alltid godast, här får den fin färg av rödbetor. Njut laxen med krispig sallad och len citronvisp. Vill du servera rätten som en förrätt räcker den till 8 personer.
Läs merLax i ugn med sparris och grönt smör
Allt-på-en-plåt med sommarens godaste primörer! Gör dubbel sats ramslökssmör och frys in det som blir över. Det kan du ta fram efter behov, skiva eller riva över det mesta.
Läs merSparris med lax och citron
En lyxig och lättlagad förrätt med lax och sparris som du svänger ihop på bara några minuter!
Läs merLammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor
Låt det här kryddiga smöret smälta på nystekta lammkotletter och servera till den härligt gröna bönsalladen – himmelskt!
Läs merGrillad pizza med zucchini
Frasigt härlig pizza som kräver baksten och en grill med lock för att bli bra. Det går också bra att göra pizzan i ugnen. Var noga med att krama ur vätskan ur zucchinin, annars blir pizzan lätt för blöt.
Läs merMinipizza på grillen
Pizza i miniformat är perfekt tilltugg eller som aptitretare. Det går snabbt och enkelt att göra med din favorittopping.
Läs merStekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtsallad
En av våra godaste matfiskar i festfint sällskap. En riktig fullträff med ett friskt smör och krispigt grönt.
Läs merGrillat fisk- och räkpaket
Fisk samsas bra med räkor på grillen, när du lägger den i smarta foliepaket.
Läs merKryddiga lammfärsspett
Härliga, turkiska, lammfärsspett – kryddiga köfte – att göra hemma. Trä upp på spett och värm på grillen. Enkelt och gott med smak av vitlök, chili och mynta.
Läs merGrillad lax med rättikasallad och ostkräm
Grillad lax med len ostkräm och en fräsch sallad på rättika, blomkål och rädisor. Laxfilé med skinnet kvar är lättare att grilla.
Läs merCeviche på räkor med gurkyoghurt
En nordisk cheviche gjord på räkor istället för rå fisk är en perfekt entrérätt att välkomna gästerna med. Tänk på att låta alla ingredienser vara riktigt kalla. Toppa med koriander precis innan servering.
Läs merKorvburgare med syrade grönsaker
Förvandla favoritkorven till en korvburgare som gärna avnjuts med vår enkla och goda dressing på smetana tillsammans med ett gott surdegsbröd.
Läs merRödbetor med getost och pinjenötter
Rödbetor passar fantastiskt bra ihop med krämiga getost och söt honung. Strö över rostade pinjenötter och pepprig rucola och njut!
Läs merItaliensk kycklingpasta
Viva Italia med den här snabblagade och smakrika kycklingpastan. Riv gärna över parmesan före servering för extra mycket italienkänsla!
Läs merPizza Napoletana
Detta är den enkla och ursprungliga pizzan från Neapel, som lagats på ett vis i flera hundra år.
Läs merKyckling Italiano
Kyckling med smak av Italien där balsamvinäger är hemligheten bakom den ljuvliga såsen.
Läs merSallad med rödbetor, durumvete och dillyoghurt
Nykokta små rödbetor hamnar med fördel i en matig sallad med salt ost, dillyoghurt och krispig zucchini.
Läs merHjortytterfilé med rödvinssås smaksatt med choklad
Makalöst god sås med choklad. Denna möra hjortfilé blir kvällens givna samtalsämne. Mustigt och gott.
Läs merKantarelltoast med löjrom och crème fraîche
Ljuvlig kombo av två klassiska toasts. Kantareller och löjrom i ett härligt möte mellan skog och hav.
Läs merTimjanstekt kalv med svartvinbärssky
Stekt kalv med en god och vacker sås med svarta vinbär, istället för rödvinssås, som passar perfekt till kalvköttet och de glaserade rotfrukterna. Receptet har skapats av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009.
Läs merHeta räkor med ris
Såsen är lite het! Håll hårt i Sriracha-flaskan eller ta sweet chilisås för en mildare smak.
Läs merEntrecôte med chimichurribearnaise
I Argentina gör de en väldigt god ört- och chilisås – chimichurri. Såsen är god som den är men blir ännu godare om man blandar den med en annan sås, den franska bearnaisen. Ett världsligt möte som såklart är väldigt gott till kött men också passar bra till stekt lax eller stekta portabella svampar.
Läs merRäkröra med smak av ingefära och chili
Ingefära och chili ger spännande smak till denna enkla räkröra. Gott som tilltugg till drinken och räcker till fler om du klickar en sked av röran på små crostini.
Läs merKlassisk bolognese
Gör en extra stor sats av allas vardagsfavorit, spagetti och köttfärssås, och frys in. Vill du variera smaken, prova med lamm- eller viltfärs istället för nötfärs!
Läs merLax med blomkål och löjrom
Löjrom passar väldigt bra ihop med lax och lite hetta istället för på klassiskt vis.
Läs merMormors kyckling
Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.
Läs merBönbiffar i pitabröd
Bönbiffar, härliga vegetariska biffar, serverade med fräscha grönsaker och god dressing i pitabröd. Bönbiffarna görs av kidneybönor och cottage cheese.
Läs merVästerbottenpaj med löjrom
En riktigt lyxig paj med löjrom och smetana, perfekt som förrätt eller till ett festligt mingel. Pajdegen är dessutom glutenfri så den passar alla!
Läs merCheesecakekräm med äppelkompott
En fräsch och inte för söt efterrätt som du snabbt slänger ihop. Kompotten förbereds med fördel dagen före. Toppa med smulat digestivekex för extra krisp.
Läs merSvamptacos
Tortillabröd fylld med avokadoröra, kål, svamp och picklad lök, helt underbart god kombination.
Läs merTrattkantarellsoppa
Med syrad grädde blir svampsoppan ännu godare, servera som en festlig förrätt eller varmrätt med nybakat bröd.
Läs merAvokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes
En värmande och uppiggande soppa på vinterhalvåret. På sommaren kan man likaväl äta soppan kall. Tips på topping att strö över 1 tsk sesamfrön och/eller 1 msk pumpakärnor.
Läs merPizza med tomat och vitost
Knaprig pizzadeg med god tomatsås som toppas med ost, rödlök och basilika.
Läs merVegetariska tacos
Vegetarisk röra med gräddfil, hela svarta bönor och tärnad vitost. En enkel och snabblagad rätt som serveras med mjuka eller hårda tacoskal.
Läs merFisk i paket med rucola
Fast, fin torskrygg med krämiga rotfrukter som enkelt tillagas i paket av bakplåtspapper i ugnen. Toppa med knaprig sallad och ät direkt ur paketet.
Läs merUgnsbakad torskrygg med pepparrotskräm
Torskrygg med klassiska smaker som pepparrot och spenat i en krämig sås. Pepparroten varierar i smak så justera mängden tills den passar just dig.
Läs merFisksoppa med apelsin och stjärnanis
Fisksoppa med lax och torsk som kryddas med apelsin, stjärnanis och sambal oelek. Toppa denna fisksoppa med festliga räkor med vitlök och timjan.
Läs merLaxpaj med spenat
En festlig och smakrik paj som passar fint som picknick eller på buffén. Servera gärna en fräsch sallad med gröna blad och en god dressing till.
Läs merPulled beef på högrev
Pulled beef på högrev – ett ljuvligt långkok i gjutjärnsgryta. Servera gärna med en klassisk coleslaw och lite extra chilisås på sidan för de som vill ha.
Läs merOxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis
Servera perfekt stekt oxfilé med pepprig sås och krispig potatis. Vill du få ytterligare karaktär på såsen, blanda svartpepparen med rosé- och grönpeppar också!
Läs merFylld lövbiff
Den tunna lövbiffen är perfekt att rulla ihop med en god fyllning. Här får köttet smak av bacon, smält cheddarost och lite sting från dijonsenap.
Läs merKycklingfilé med dijonsenap och gräslök
Kycklinglårfilé är mörare och saftigare än bröstfilén och går dessutom snabbare att laga. Här får den sällskap av en krämig gräddsås med franska fläktar från dijonsenap.
Läs merOxfilé med madeirasås
Denna lyxiga rätt är nästan omöjlig att misslyckas med. Potatisen är en liten överraskning i sig!
Läs merMarinerad fläskfilé
Honung, vitlök och chili sätter smak på marinaden som passar fint till grillad fläskfilé. Marinera fläskfilén över natten innan du lägger den på grillen. Servera med grillad mango och en syrlig grillsås med smak av chili och lime.
Läs merSnabb biff Stroganoff
Biff Stroganoff är en perfekt vardagsrätt – enkel att göra och jättegod. Rysk smetana i såsen passar perfekt till Stroganoff.
Läs merCitronkyckling med oliver
Ljuvligt doftande citronkyckling kryddad med vitlök och rosmarin. En sagolik kycklinggryta hämtad ur medelhavsköket, toppad med citronklyftor.
Läs merWallenbergare – grundrecept
Det är inte alla som har fått en maträtt uppkallad efter sig men det har Marcus Wallenberg. Hans biffar är gjorda på kalvfärs och vispgrädde och serveras alltid med potatis, lingon, smör och ärter. Du kan så klart göra som du vill men det här är receptet för dig som vill njuta av Wallenbergare i originalversionen.
Läs merEnkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon
En vardagspizza med wow-faktor! Här ligger fokuset på det gröna och köttet fungerar som smaksättare. Väldigt flexitarian!
Läs merFläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker
Lättlagad fläskfilé i ett recept tillsammans med god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha, ugnsstekta grönsaker till fläskfilén gör maträtten komplett.
Läs merKycklingrullader
Ge kycklingen mycket smak med färskost, lufttorkad skinka och mjuka äpplen. Syrad grädde ger också såsen det lilla extra – perfekt för fredagsmys, söndagmiddag eller mitt i veckan-lyx!
Läs merPasta carbonara
Spaghetti carbonara – en älskad favorit med rökt fläsk eller bacon och grädde! Lika bra till släktmiddagen som till fredagsmyset.
Läs merFettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås
Frikadeller är köttbullar som kokas i exempelvis buljong. I detta recept kokas de i en ljuvlig tomatsås och serveras till fettuccine. Fantastiskt gott!
Läs merBeef chili
En mustig chili på långkokt högrev med ljust öl och hetta från röd chili blir oemotståndligt god. Servera chili med tortillas, eller annat gott bröd, sallad och majs.
Läs merSkagenröra – grundrecept
Toast skagen, en världsgod tapasrätt eller lyxig förrätt. Färskriven pepparrot gör röran extra god. Servera på toast eller i glas.
Läs merGratinerad hummer med citron och vitlök
Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt smör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle.
Läs merGrillad regnbågslax med kryddsmör
Underbart god, grillad hel fisk. Smör som vispas och kryddas med oregano och sambal ger fisken ny spännande smak.
Läs merGräddkokt kål i ugn med korv
Ugnsrostning tar fram kålens allra bästa sidor och gör den mjuk och lite söt. Blanda gärna olika sorters kål och korv i långpannan för extra färg och smak.
Läs merUgnsstekt laxsida
Dilldoftande ugnsstekt lax är en lättlagad rätt som passar utmärkt på buffén, släktkalaset eller annan festlig middag för många.
Läs merKycklingpaj
Det är aldrig fel med paj, här får du mycket smak och krämighet med smaksatt crème fraiche och kyckling. Perfekt på buffén eller picknicken också!
Läs merKycklinggryta med rostade rotfrukter
Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.
Läs merGrillad gös med kräfttsatsiki
En fräsch rätt som passar året runt! Variera tsatsikin med grovhackade kräftstjärtar. Fungerar också bra tillsammans med torsk.
Läs merFärskpotatissallad
Fräsch potatissallad med tydlig smak från saftiga äpplen och mild sälta från kapris. Fransk senap, dijonsenap, ger god smak och ett extra sting till färskpotatisen.
Läs merPinocchiotårta med jordgubbar
Glömmingetårta, Herrgårdstårta och Brittatårta… Olika namn – samma ljuvliga marängtårta! Toppa den med jordgubbar eller andra färska bär. Bottnarna går utmärkt att göra i förväg och frysa.
Läs merDill- och kummingravad lax
En klassisk rätt som fungerar som förrätt och plockmat. Som annan gravlax serveras denna gärna med gravlaxsås och rostat bröd.
Läs merRyggbiff med fräst vitlökssmör
Vitlök och lagerblad ger smak till smöret som får småputtra i en stekpanna. Förvara gärna smöret i frysen till kommande grillfester. Det är gott till grillad biff, men också till grillade morötter och grillad rotselleri. Serverar du rätten på en buffé trancherar du köttet i förväg och lägger upp på ett vackert fat.
Läs mer